BIST 9.949
DOLAR 34,11
EURO 38,10
ALTIN 2.866,49
HABER /  GÜNCEL

Engel olunamayan eğitim aşkı

Yüzde yüz görme engelli raporuna rağmen heyet raporu istenen öğretmen ne yaptı?

Abone ol

Adana'da görev yapan ve ''yüzde yüz görme engelli'' raporu bulunmasına rağmen, Milli Eğitim Müdürlüğünün kendisinden yeniden ''heyet raporu'' istemini kabul etmeyen tarih öğretmeni Ali Ercan, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencileri ile buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Abdulkadir Paksoy Lisesi tarih öğretmeni Ali Ercan, görme engelli olması nedeniyle yaşadığı olumsuzluklara rağmen Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinden mezun olduktan sonra, meslekte 18 yılını doldurduğunu ve öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİMİ SEVİYORUM

Mesleğe sağlık kuruluşundan aldığı, ''yüzde yüz engelli'' raporu ile başladığını, yaşadığı olumsuzlukları meslek aşkı ile göğüslediğini ifade eden Ercan, şöyle konuştu: ''Hukuka ve yönetmeliğe aykırı istemler beni yıldırmadı. Mesleğini seven, öğrencileri tarafından da sevilen biriyim. Bugün öğrencilerime kavuştuğum için çok mutluyum, ancak, haksız uygulamaların devam edeceği endişesini de taşıyorum. Beni meslekten uzaklaştırmak için her şeyi yapıyorlar. En son, bir sağlık kurumuna güvenlik birimleri gözetiminde götürülmem yönünde bildirimde bulunulmuştu. Bunu da kabul etmedim. Bu tür davranışlar çalışma isteğimi kırıyor, ama ben mücadelemi sürdüreceğim.''