BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

En zeki hayvan hangisi?

Yağmurdan korunmak için yaprak kullanıyor, yuvalarına çatı yapıyor...İşte hayvanlar aleminin en zekisi..

Abone ol

Yağmurdan korunmak için yaprak kullanıyor, yuvalarına çatı yapıyor... Araştırmacılar becerikli orangutanların, sanılanın aksine, insana şempanzeden daha yakın olduğunu iddia ediyor.

Bilim insanları karar verdi; en zeki hayvanlar orangutanlar. 25 primat türü üzerinde yapılan araştırma sonucunda tahmin edilenin aksine, insanın en yakın akrabası olan şempanze ve gorilin yerine orangutanlar, öğrenme ve sorunları çözmede en iyi hayvan seçildi.

Tartışmalı bulgular, şempanzelerin beyin gücünde insana en yakın hayvan olduğu inancını sarsıyor. Amerikalı araştırmacılar, orangutanların ve insanların atalarının tahmin edilenden daha yakından ilintili olduğunu ileri sürüyor.

Harvard Üniversitesi'nden psikolog James Lee, "Orangutanların insan soyunda önemli bir statüye sahip olduğu görülüyor" dedi.

Orangutan ve şempanzelerin DNA'-larıyla insan DNA'ları yüzde 96 oranında benzerlik gösteriyor, fakat araştırmalar şempanzelerin daha yakın akraba olduklarını söylüyor. Lee, farklı primat türlerinin zekâsı üzerine yapılan araştırmaları toplamaya karar verdi, ama çalışması için en büyük engeli aşması gerekiyordu: Farklı primat türlerini karşılaştırmak mümkün mü?