BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

En şefkatlisi Atatürk

Independet Usame Bin Ladin ile Atatürk'ü bakın nasıl karşılaştırdı?

Abone ol

Independent: Atatürk'ün Gelibolu'da ölen yabancı askerlerle ilgili sözleri Müslüman bir liderin söylediği en şefkatli ifadelerdir. Dünyanın saygın gazetesi Independent'ın uluslararası etkiye sahip yazarı Robert Fisk "Gelibolu'nun hayaletlerinden dersler" başlıklı yazısında, Atatürk'ün Gelibolu'da ölen yabancı askerler için "Şimdi dost ülkede yatıyorsunuz. Huzur içinde uyuyun. Bizim için Mehmet'lerle Jonny'ler arasında fark yok" dediğini yazdı.

ACABA USAME BİN LADİN BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYOR?
Atatürk'ün askerlerin annelerine "Siz de gözyaşlarınızı silin. Onlar bizim de evlatlarımız oldu" diye seslendiğini belirten Fisk, "Merak ediyorum. Acaba Usame Bin Ladin bu konuda ne düşünüyor?" diye sordu. Fisk Gelibolu savaşının önemini "Batı'nın bir Müslüman ülke karşısında 20'nci yüzyılda aldığı en büyük yenilgi" ifadesiyle vurguladı.

Atatürk en şefkatli Müslüman lider
İngiliz gazetesi Independent'ın yazarı Robert Fisk, Atatürk'ün Gelibolu'da savaşta ölen yabancı askerler için söylediklerini sütununa taşıyarak övdü.
İngiltere'de yayımlanan saygın gazete The Independent'ın ünlü köşe yazarı Robert Fisk, Atatürk'ün Gelibolu'da savaşta ölen yabancı askerler için söylediği sözlerin, "Müslüman bir lider tarafından sarf edilmiş en şefkatli ifadeler olduğunu" yazdı. "Gelibolu'nun hayaletlerinden alınacak dersler" başlıklı makalesinde kendi aile tarihi ve Yeni Zelanda bağlantılarını uzun uzun anlatan Fisk, Gelibolu savaşının batının bir Müslüman ordu karşısında 20. yüzyılda aldığı en büyük yenilgi olduğunu belirtti. "Yeni Zelanda'nın Gelibolu'daki büyük kayıpları karşısında acı duymamak için insanın kalbinin taş olması gerektiğini" kaydeden yazar, Gelibolu'ya gönderilen 8 bin 450 askerden 2 bin 721'inin öldüğünü, 4 bin 752'sinin yaralandığını ifade etti. "Başka hangi ülke bir savaşta ordusunun yüzde 88'ini bir şekilde kaybetmiştir?" sorusunu yönelten Fisk, Yeni Zelanda'da bir kilisede tanıştığı yaşlı bir kadının babasını Gelibolu'da kaybettiğini kendisine anlatırken, "Babam için onlar Müslüman değil, sadece birerdüşmandı. O, Müslümanlara karşı değil, yalnızca ülkesi için savaşıyordu" dediğini aktardı. Atatürk'ten "Laikti, sigara tiryakisiydi ve Arapça harfleri, peçeyi kullanımdan kaldırmıştı, halifeliği lağvetmişti ancak bir Müslüman'dı" diye söz eden yazar, Atatürk'ün evlatlarını Gelibolu'da yitiren Avustralyalı ve Yeni Zelandalı aileler için sarf ettiği sözlerin önemine işaret etti.

USAME BİN LADİN NE DÜŞÜNÜYOR?
Atatürk'ün yabancı orduların ölen askerleri için, "Şimdi dost bir ülkenin topraklarında yatıyorsunuz. Huzur içinde uyuyun. Bizim için Mehmet'- ler ile Jonny'ler arasında bir fark yok" dediğini, yabancı şehitlerin annelerine de "Oğullarını uzak ülkelerden buraya gönderen anneler siz de gözyaşlarınızı silin. Oğullarınız şimdi bizim bağrımızda huzur içinde yatıyor. Canlarını bu ülkede kaybederek, onlar artık bizim de evlatlarımız oldu" mesajı gönderdiğini kaydeden Fisk, "Merak ediyorum, acaba Usame bin Ladin bu konuda ne düşünüyor?'' diyerek yazısını noktaladı.

Sabah