BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

En iyi savunma bizdeymiş!

Futbol Federasyonu ARPEG Koordinatörü Gündüz Tekin Onay öyle bir söz etti ki...!

Abone ol

Futbol Federasyonu ARPEG Koordinatörü Gündüz Tekin Onay, kadroda genç oyunculara yer veren Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in attığı adımların doğru olduğunu söyledi. 

Onay, milli takımın hazırlık maçlarında aldığı sonuçlardan çok, geleceğe ait takıma baktığını belirterek, ''O takım iyi bir havuzun takımıdır. O havuz nedir, bu çocuklar 15 yaşından itibaren genç milli takımda oynamışlardır ve
75-80 tane seçilmişlerdir. O havuzdan çıkan genç oyuncular geleceğin
yıldız oyuncularıdır'' dedi.

Terim'in seçtiği kadroyu beğendiğini vurgulayan Onay, şöyle devam etti:
''Kimse karamsar olmasın. Bu oyuncular ilk defa bir araya geliyorlarsa sıkıntıları olacaktır, ama Fatih Terim'in attığı adımlar doğrudur. Seçtiği kadroyu beğeniyorum. Bu oyuncuların çok daha iyi duruma geleceğine inanıyorum. Daha kenarda kalan oyuncular da var. Onların da katılımıyla iyi bir milli takım ortaya çıkacak. İnşallah bir yanılgı payı da olmaz ve Avrupa Şampiyonası'na güvenle hazırlanırız, umutluyum.''

-''AVRUPA'NIN EN İYİ SAVUNMA OYUNCULARINA SAHİBİZ''-

Gündüz Tekin Onay, hazırlık maçlarında en çok savunmanın eleştirildiğini belirterek, ''(Savunma, savunma) diyorlar. Gelince Fatih Terim ile de konuşacağım. Bizim savunma oyuncuları Avrupanın en iyi savunma oyuncularıdır'' dedi.

Türkiye'de herkesin savunma zaafından söz ettiğini kaydeden Onay, ''Herkes tersini söylediği için savunma oyuncuları bir kompleks haline eldi. Türkiye'de hep konuşulan şey, 'Savunma zaafımız var, duran toptan gol yiyoruz'. Dünyada atılan gollerin zaten yüzde 80'ı duran toptan ve savunma hatalarından atılıyor. Kombine ataklardan atılan gol yüzde 20'dir. Savunma oyuncularımıza güveniyorum'' diye konuştu.

Onay, milli takımın hazırlık maçlarında aldığı beraberliklerin galibiyete dönüşeceğine inandığını vurgulayarak, ''Terim iyi yolda. yi adımlar atılıyor. Kimse karamsar olmasın. Eleştiri olacak, ama geleceğe ait karamsar bir eleştiri olmasın'' şeklinde konuştu.

-FUTBOL KÖYÜ PROJESİ-

Gündüz Tekin Onay, bu yaz uygulamayı düşündükleri ''Futbol Köyü'' projesi hakkında da bilgi verdi. Doğuda çocuklar için bir futbol köyü kuracaklarını anlatan Onay, şunları kaydetti:

''Van ve Diyarbakır'da bu projemiz için yer bakıyoruz. Kuracağımız futbol köyünde kız ve erkek çocuklar futbol oynayacak. Önce doğudan başlamak istiyoruz. Köydeki çocukların yüzde 50'si doğulu olacak, onlara Türkiye'nin diğer bölgelerinden çocuklar da katılacak. Milli takımlar antrenörü, oyuncuları gidecek, onlarla oynayacak. Çocukların günde en az 5-6 saat hayatları futbolla geçecek.''

Gündüz Tekin Onay, projenin 4 aylık bir proje olduğunu, ama bu sene 2 ay yapmayı planladıklarını belirterek, ''Projeyi bu sene 15 Temmuz, 15 Eylül arasında düşünüyoruz. İlk etapta 500-600 çocuğa ulaşmayı planlıyoruz. Esasında proje 4 aydır, gelecek sene bunu 4 ay yapmayı hedefliyoruz'' dedi.

Köyü daha sonra batıya taşıyacaklarını anlatan Onay, ''Doğudan sonra çocukları federasyonun Riva'daki tesislerine getirmek istiyoruz. Çocuklar denizi, İstanbul'u görsün istiyoruz. Doğudaki çocuğa futbol topunu, futbol elçisi olarak götüreceğiz. Futbol dünyada bir numaralı spordur, futbol barışın en büyük elçisidir. Çocuklar futbol oynasınlar, futbolla dayanışsınlar, futbol topunu kalplerinde taşısınlar. O kalpte taşımak demek, sevgi, cesaret, umut, heyecan demektir'' diyerek sözlerini tamamladı.