BIST 9.077
DOLAR 34,18
EURO 37,85
ALTIN 2.909,41

En garip siyasi partiler

En garip siyasi partiler

Başbakan özal'ın kızı ve damadının jaguar arabasına gönderme yapan partinin amblemi davulu delen jaguar oldu. bu yüzden parti tarihte davul delen jaguar partisi olarak da anılır.

En garip siyasi partiler

Başbakan Özal'ın kızı ve damadının Jaguar arabasına gönderme yapan partinin amblemi davulu delen jaguar oldu. Bu yüzden parti tarihte davul delen jaguar partisi olarak da anılır.

En garip siyasi partiler

Ufak Parti 1957'de Erzurum'da, gazeteci Hüseyin Köycü tarafından kuruldu. Partinin programında, "İktidarı almak, seçim kazanmak ham hayalinde hiçbir zaman olmadığımız için programımızda devlet teşkilatına dair hiçbir madde, hiçbir mütalaa kaydedilmemiştir" ibaresi vardı.Ancak partinin ömrü uzun sürmedi. Anayasa Mahkemesi partinin küçük ve örgütsüz olması sebebiyle Ufak Parti'yi kapadı.

En garip siyasi partiler

Medeniyet ve Hayvansever Ekonomi ve Tarım Partisi Kısa adı MEHTAP olan olan parti 1988'de kuruldu. İsmiyle müsemma parti ekonomide tarım ve hayvancılığın önemini vurguluyordu. Ürgüplü memur Cevat Bitirgen Ürgüplü tarafından kurulan parti hayvanları ve doğayı seven insanları birleştirmeyi parti programın almıştı. Parti 1990'da kendini feshetti.

En garip siyasi partiler

Arıtma Koruma Partisi Çok partili hayata geçiş sırasında kurulan çok sayıda partiden biri, belkli de en ilginci... Adının aksine Yeşil çevreci hareketten değil İslamcı ekolden bir partiydi. Türkiye'nin ilk İslamcı partilerinden olan Arıtma Koruma Partisi 26 Haziran 1946'da kurulup bir yıl donra feshedilmişti.