BIST 9.264
DOLAR 34,49
EURO 36,38
ALTIN 2.964,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

En faydalı üniversite nasıl seçilir?

Nişantaşı Üniversitesi

Abone ol

Birçok üniversite şu anda kapılarını adaylara açtı. Uzmanlar tercih dönemine kısa bir süre kala üniversitelerini ziyaret eden adaylara en doğru bilgiyi vermek ve tercihlerini doğru yapabilmeleri için yol gösterme çabasında.

Kimi üniversite adayların tercihlerini neye göre yapmaları gerektiğini örneklerle anlatıyor, kimi ise psikolojik destekle doğruyu bulmaları için öncülük ediyor.

Üniversitelerin de yarış haline girdiği ve bir adım öne geçmek için tüm imkanlarını seferber ettiği şu günlerde stantlar kuruldu. Üniversiteler kendilerini ziyarete gelen adaylara en iyi olduklarını anlatmak için canla başla çalışıyor.

Peki tercih döneminde ne yapmalı? Nelere dikkat etmeli? Ne yapılırsa tercihte hatalar yapılır? Ne yapılmazsa gelecekte mutlu olunur?

Her gün 150 uzmanı ve öğretim görevlisi ile adaylara rehberlik yapan Nişantaşı Üniversitesi iddialı üniversitelerinden biri.

Eğitimde 4 Altın Kural!

Eğitimde 4 kuralı “İyi İngilizce, Çift Diploma, Güvenli Eğitim ve Uluslararası İş Tecrübesi”ni “altın kural” olarak belirleyen Nişantaşı Üniversitesi Londra’da eğitim veren ilk Türk Üniversitesi.  

4 altın kuraldan biri olan iyi İngilizce eğitimi için İngilizce’nin anavatanında bir okul açan Nişantaşı Üniversitesi, öğrencilerine hiçbir ek bedel ödemeden aynı müfredatla Londra’da eğitim almanın kapılarını açtı.

Yabancı dilin çok önemli olduğunun da altını çizen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, adayların tercih yaparken üniversitelerin avantajlarını çok iyi incelemeleri gerektiğini belirtti.

Uysal, adayların tercih sırasında en çok ikileme düştükleri noktayı da açıkladı. Levent Uysal, “Puan ile istediği meslek arasında kalanlar oluyor. Ucu açık bir durum. Biz üniversitemizde adaylarımıza pskilojik destek de veriyoruz. Böylece kaldığı ikilemi çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

“Ben yapamadım çocuğum yapsın” Düşüncesi çocuğunuzun geleceğini olumsuz etkiler!

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal gençlerin zaman zaman ailelerinin etkisi altında kaldığını da belirtti. Ve aileleri uyardı. Uysal, “Çocuğun gelecekteki mesleklerinde en mutlu olması gereken ve sevdiği işi tercih etmesini istiyoruz. Ancak bazen aileler “ben yapamadım çocuğum yapsın” diye aile de karar veriyor. Bu da zaman zaman gençlerimizin mutsuz olmasını sağlıyor. Biz başarılı olacağı mesleği tercih etmesi  için istiyoruz. Ve ailelerin de bu konuda onların tercihlerini dikkate almalarını ve tercih döneminde çocukları ile diyalog halinde olmalarını istiyoruz“ açıklaması yaptı.

Uysal, üniversitelerin aslında sadece bir eğitim kurumu değil bir fayda merkezi olarak da kendilerini görmeleri gerektiğini savunuyor. Levent Uysal, üniversiteleri “gençlerin en verimli dönemlerini geçirdikleri sadece eğitim aldıkları değil hayatına şekil verecekleri anları yaşadıkları yer” olarak nitelendiriyor.

Fayda merkezi ne demek ?

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, “Üniversiteyle öğrenci arasında kısa süreli bir ilişki var gibi görünse de, esasında üniversite, öğrencisini hayatında  belki ailesi kadar, hatta ailesinden de çok daha fazla yer kaplıyor. Bu nedenle biz doğru Tercihin hayatımızı değiştirdiğini söylüyor ve savunuyoruz. Biz Üniversite olarak tüm insanlardan sorumluyuz.  Ve ne kadar ciddi bir iş yaptığımızn farkında olarak üniveristemizi FAYDA MERKEZİ olarak konumlandırıyoruz” dedi.

Uysal , fayda merkezi olmayı “Bize dokunan her insanın hayatını,  hedefleri ve hayalleri yönünde geliştirme imkanı sunuyor, öğrencilerimize kendilerine güvenen, dünyanın her yerinde kendine alan yaratabilen, kilometrelerce ötede  evindeymişçesine  iletişim  kurabilen mutlu bireyler hayaline  getirmek” diye tanımladı.

Nişantaşı Üniversitesi’nin hayata geçirdiği işbirliklerine de değinen Uysal açıklamalarına şöyle devam etti:

“Milli Eğitim Müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığıyla yaptığımız çalışmalar var. Liselerdeki ve lise denkli okullardaki öğrencilerimizin kariyer planlamalarını yapıyoruz. Doğru tercih yapmalarını sağlıyoruz. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle yaptığımız anlaşmalarımız var. Özellikle Tercih Merkezlerindeki rehber uzman öğretmenlerimizi ve eğitimlerini veriyoruz. Doğru tercih yapmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimiz uluslararası birçok projede yer alıyor. AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales) yani Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği ile yaptığımız anlaşmalar var. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile yaptığımız anlaşmalar var. Bunlar da özellikle Türkiye’yi yurtdışında doğru tanıtma amaçlı yapılan çalışmalar. Öğrencilerimiz bu projelerde yer alıyor. Hem proje yönetmeyi, hem uluslararası platformlarda yer almayı hem de dinamik bir yapının nasıl oluşacağını öğreniyorlar üstelik Türkiye’yi heryerde temsil ediyorlar. Bunların yanında hem uluslararası fuarlarda hem de ulusal fuarlarda yer alıyoruz. Çünkü öncelikli hedefimiz öğrencilerimizin ya da üniversite adaylarımızın doğru tercih yapmaları. Sadece Nişantaşı Üniversitesi ile ilgili değil biz bütün üniversitelere fayda sağlamaya çalışıyoruz. Önemli olan arkadaşlarımızın doğru meslekte sürdürülebilir olması, doğru üniversiteye giderek zaman kaybetmemeleri ve kendi hayat projelerini gerçekleştirmeleriyle ilgili destek veriyoruz. Bu da arkadaşlarımız için en önemli etkenlerden bir tanesi. Adayların fiziki özellikleri ve mesleki yapabilirlikleriyle ilgili hangi meslekte başarılı olabileceklerinin tanımını yaparak onlara yön veriyoruz.