BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

En düşüğü 1100 YTL olsun

Ek zam talep eden KESK üyeleri bordrolarını yakma eylemi yaptı.

Abone ol

KESK Başkanı Tombul, “En düşük kamu emekçisi maaşının 1100 YTL olmasını istiyoruz” dedi.

KESK üyeleri, ek zam talebiyle bordro yakma eylemi yaptı. Kızılay Yeni Karamürsel Mağazası önünde toplanan KESK üyeleri, “Yüzdelik zamlara hayır”, “Emekçiler sandıkta hesap soracak”, “Sefalete teslim olmayacağız” yazılı dövizler taşıyıp, “Sadaka değil toplu sözleşme”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atarak Başbakanlık Merkez Bina yakınlarına kadar yürüdüler.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, burada yaptığı açıklamada, “4.5-5 yıldır bir yalan senaryonun oynandığını” öne sürerek, bu dönemdeki büyük ekonomik icraatların arkasında kerameti kendinden menkul oyunlar oynandığını iddia etti.

Kamu emekçilerine beklenen enflasyon oranında zam yapılması ve bunun günlük yaşamdaki enflasyonun gerisinde kalması nedeniyle reel olarak yoksullaştıklarını ifade eden Tombul, 4 yıllık büyüme açıklamalarına rağmen işsizliğin arttığını, tarımın çöktüğünü, ücretlerin reel olarak gerilediğini ileri sürdü.

Tombul, “Kayıplarımızın telafisini, alın terimizin karşılığını, büyümeden payımızı istiyoruz. En düşük kamu emekçisi maaşının 1100 YTL olmasını istiyoruz” diye konuştu.