BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En çok atık yağ toplayan ilçe

Şişlili ev hanımları, atıklarını çöpe atmıyor, doğaya zarar vermiyor. Şişli Belediyesi çevreye duyarlı mahalleleri ödüllendiriyor.

Abone ol

Şişli'de en çok atık yağ toplayarak çevreyi koruyan mahalle muhtarlarına plaket verildi. Daha temiz bir çevre için kampanya başlatan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, 'Amacımız çevreye zarar veren atıkların toplanıp, geri dönüşümün sağlanması” dedi.

Şişli Belediyesi’nin başlattığı ‘Atık Yağ Hattı - Bitkisel Atık Yağların Geri Dönüşümü Kampanyası’, Şişli’de kadınların ve mahalle muhtarlarının katkıları ile günden güne büyüyor. Kampanya dahilinde Şişli’de semt sakini ev hanımları mutfakta kullanım sonucu oluşan bitkisel atık yağlarını biriktiriyor. Şişli Belediyesi tarafından muhtarlıklara koyulan atık yağ toplama bidonlarında yağları biriktirerek geri kazanıma katkıda bulunan Şişlili kadınlar, yüksek çevre bilinçleri ile dikkat çekiyor.

Yemek yaparken kızartma yağı kullanan kadınlar, duyarlı davranarak atıklarını Şişli Belediyesi’nin muhtarlıklara verdiği bidonlarda biriktiriyorlar. Bu kampanya ile Şişlili kadınlar, kullanılmış yağların; suya, kanalizasyona dökülmeden toplanmasını sağlıyorlar. Çevre ve insan sağlığına büyük katkı sağlayan proje, daha yaşanabilir bir dünya için daha iyiyi hedefliyor.

ÇEVRECİ MUHTARLARA ÖDÜL

Şişli Belediyesi tarafından çevre bilinci oluşturmak ve bugünün doğal mirasını yarınlara aktarmak amacıyla başlatılan ‘Kızartma Yağları Geri Dönüşüme’ çevre bilinci projesi kapsamında en çevreci mahalle muhtarları ödüllendirildi. Muhtarlara plaketlerini takdim eden Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, vatandaşları projeye destek olmaya davet ederek, “Amacımız çevreye zarar veren atıkların toplanıp, geri dönüşümünün sağlanması” dedi.

Duyarlılıklarından dolayı projeye katkı sunan herkesi tebrik ettiğini belirten Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "DEHA firması ile birlikte atık yağ toplama kampanyası yaptık. Diğer belediyeler de yapıyor; ancak Şişli Belediyesi olarak bu konuda birinciyiz, Türkiye genelinde ise ikinciyiz. Amacımız çevreye zarar veren atıkların toplanıp geri dönüşümünün sağlanması. Atık yağlar Biodizel olarak, yani akaryakıt olarak geri dönüşüyor. Doğaya saygılı, çevreyi koruyan mahallelilerimizle Şişli her zaman bir adım önde olacaktır. Herkesi bu projeye destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Proje koordinatörlüğünü üstlenen Şişli Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Esra Bozyazı Daylan geri dönüşümün sosyal bir sorumluluk projesi olduğuna vurgu yaparak, "Başladığımız günden beri şişe ve kapaklarla ilgili çalışmalar yapıyoruz ve bu şişe ve kapaklar bedensel engelliler için tekerlekli sandalye, görme engelliler için baston, işitme engelliler için de işitme cihazına pil olarak geri dönüyor. Hep birlikte engelli yurttaşlarımızın masraflarına katkıda bulunuyoruz. Atık maddeleri bu şekilde engellilere desteğe çeviriyoruz. Bu kampanyamızda muhtarlarımızın emeği çok fazla. İlçemizde beş mahalle muhtarımız büyük bir gayretle bu projeye destek verdiler. 25 tanesi de aynı şekilde destek veriyor; ama kampanya için ilk beşi değerlendirmek gerekti” diye konuştu.

ÇEVRE BİLİNCİ ÖNEMLİ KONU

Çevre bilincinin önemli bir konu olduğunu belirten Fulya Mahalle Muhtarı Bülent Özen, "Tabii ki ilçelerin ve mahallelerin sosyoekonomik yapısı da buna etken oluyor. Buradaki olay şu, doğru adreste doğru mesajı vermeniz. Vatandaş zaten bu konuda duyarlı. Biz de vatandaşlarımızın eli, kolu, sesi olduğumuz için Belediye Başkanımız ve çevre müdürümüzle birlikte çalışmaya katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım firması tarafından toplanan atık yağ miktarlarına göre değerlendirmeler sonucunda Türkiye’deki tüm belediyeler arasında Şişli Belediyesi en çok atık kızartmalık yağ toplayan 2. Belediye olup, İstanbul’da da Avrupa yakasındaki belediyeler arasında 1.lik almıştır.

kampanya.20150420113543.jpg