BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

En az parayı MHP alıyor

Vekil aday adayı olmak için partilere para yatırılmak zorunda. Üstelik bu paralar geri verilmiyor. En az parayı MHP alıyor.

Abone ol

22 Temmuz’da yapılacak genel seçimler için partilere aday başvuruları büyük bir hızla sürüyor. Partilere aday adayı olmak için başvuranların paraları geri ödenmiyor.

Adaylıkta en büyük talep MHP’ye. Onu AK Parti takip ediyor. Yine içlerinde halktan en az para talep eden parti de MHP oldu.

İşte partilerin aday adaylarından aldıkları ücretler ve şu ana kadar ki başvuru sayıları;

CHP: 3 bin YTL (3 milyar lira) başvuru için alınıyor. Aday milletvekili seçilirse 3 bin YTL de ilk maaşından kesiliyor. CHP’ye şu ana kadar 600 kişi başvurdu. CHP'de başvurular 22 Mayıs'a kadar devam edecek.

AK Parti: Adaylardan 2 bin YTL (2 Milyar) alıyor. AK Parti’ye 2 bin 900 kişi başvurdu. Süre iki gün uzatıldı.

MHP: Milliyetçi Hareket Partisi adaylardan en az para talep eden parti. MHP adaylardan 500 YTL başvuru ücreti alıyor. MHP’ye 3500 kişi aday olmak için başvurdu. Milliyetçi Hareket Partisi'nde başvurular bugün saat 17.00'de sona erecek.

YDP: Anavatan ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesiyle adı Yeni Demokrat Parti olarak değişecek olan partide adaylık başvuru ücreti 2 bin YTL. İki ayrı partiye başvuru yapıldığı için henüz bir başvuru rakamı açıklanmadı. Başvurular 20 Mayıs'a kadar sürecek.//