BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Emre Aköz bir kez daha haklı çıktı!

Sabah yazarı Emre Aköz zaman zaman Fenerbahçe yazıları yazıyor. Takımın kondüsyonunu öven yazar Anelka-Hooijdonk ve Alex ile ilgili ilginç tespitleri var.

Abone ol

Önce bir iki noktaya değinelim, bir iki hatırlatma yapalım... Sonra asıl konumuza geliriz.

1) Eskiden F.Bahçe'nin ciddi bir kondisyon sorunu vardı. 70'inci dakikadan itibaren futbolcuların dilleri dışarı çıkmaya başlar, beyinleri ayaklarına hükmedemez olurdu.
Sonra Daum ekibiyle birlikte geldi. Futbolcuları, yardımcısı Koch çalıştırmaya başladı. Ve zaman içinde takımın kondisyon sorunu hemen hemen kalmadı. Aşırı enerji harcanan bazı maçlar hariç, gayet rahat
120 dakika oynayabilirler.

2) Alex transfer edildiğinde tartışma çıkmıştı: Alex ve Van Hooijdonk birlikte oynayabilirler mi? Şöyle demiştim: "Hayır! Eğer hedef takımdan maksimum verimi almaksa oynamamaları gerekir. Çünkü Alex pres yapmayan, orta sahaya yardım etmeyen bir futbolcu. Dolayısıyla ikisi birlikte olunca, savunmada ve orta saha mücadelesinde takım bir buçuk kişi eksik kalıyor. Sıradan takımlarla oynarken bu ikili iş yapar. Ama ciddi, önemli maçlarda 1.5 kişinin eksikliği büyük farktır." Sonuç dediğim gibi çıktı.

3) Van Hooijdonk sakatlandığında, onun adına çok üzülmüş ama takım adına sevinmiştim. Çünkü orta saha güçlenmişti. F.Bahçe 'takır takır' oynamaya başlamıştı: Sağlam, güçlü, rakiplerine az pozisyon veren bir F.Bahçe ortaya çıkıyordu.

4) "Aman Hooijdonk'un sakatlığı biraz daha sürsün, takım UEFA'da hiç olmazsa bir iki tur atlasın" diye düşünürken... Bu kez Anelka transfer edildi. Geçmişini az çok bilenler uyarıyordu: "Futbolculuk yeteneklerine bir diyecek yok ama psikolojik sorunlar çıkarabilir." Ancak sorun tam da futbolculuğunda çıktı: Bir süredir oynamadığı için formsuzdu. Bol bol antrenman yapmalı ve bu arada takıma alışmalıydı. Maç sonlarında, mesela önce bitime 10 dakika kala, sonra 20 dakika kala, tabii o da F.Bahçe galipken oyuna alınmalıydı. Halbuki gelir gelmez, daha eski gücünü ve hızını bulamadan, ilk 11'de sahaya sürüldü. Bu haliyle,
35 yaşındaki Hooijdonk'tan beterdi. Biz AlexHooijdonk ikilisinden yakınırken, bu kez başımıza AlexAnelka ikilisi çıkmıştı. İspanya'daki Zaragoza maçı ise aymazlığın uç noktasıydı: Bir ara üçü birden sahadaydı!

Yazı:Emre Aköz
Kaynak: sabah.com.tr