BIST 9.390
DOLAR 34,43
EURO 36,31
ALTIN 2.837,00
HABER /  GÜNCEL

Emniyetin Gülen belgesi

Fethullah Gülen için mahkemeye sunulan Emniyet'in iki sayfalık belgesinde ilgili ilginç ifadeler yer aldı.

Abone ol

Hakkında açılan davadan hemen sonra yaklaşık altı yıl önce Amerika’ya giden Fethullah Gülen’e dönüş yolunu açmak için mahkemeye sunulan emniyetin iki sayfalık belgesinde ilgili ilginç ifadeler yer aldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bir dava nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 24 Şubat 2006 tarihinde yazılı başvuruda bulunan Avukat Abdulkadir Aksoy, müvekkili Fethullah Gülen hakkında bir dosya bulunup bululnmadığını sordu. Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde Avukat Aksoy’un yazısına resmi yanıt Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er imzasıyla B.05.1.EGM. 0.12.04.06-111/43178 sayı ile geldi.

HAKKINDA FİŞ KAYDI YOK

Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er’in iki sayfalık yazısında Gülen hakkında emniyette herhangi bir fiş kaydı bulunmadığı belirtilerek özetle şöyle denildi:

"Genel Müdürlüğümüzce yapılan işlemler başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olmak üzere diğer mer’i mevzuata uygun olarak yerine getirilmektedir. Bu itibarlla, Fethullah Gülen ile kendisiyle ilişkilendirilen gerçek ve tüzel kişiler hakkında fişleme mahiyetinde bilgi bulunmamaktadır. Anayasamızın 38. maddesi doğrultusunda Genel Müdürlüğümüz kayıtlarında Fethullah Gülen hakkında suç kaydı da yoktur.

MİSYONERLİK FAALİYETİ

Fethullah Gülen ve birlikte hareket eden kişi ve kuruluşlar tarafından organize edilen hoşgörü, dinlerarası diyalog ve toplumsal barış gibi faaliyetler mevzuata göre misyonerlik faaliyeti olarak da değerlendirilmemektedir. Bu anlamda, Genel Müdürlüğümüz kayıtlarında herhangi bir bilgi ve belge bulunmamaktadır. Fethullah Gülen’in Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Onursal Başkanlığı dışında herhangi bir tüzel kişi ile irtibatı tesbit edilememiş, bu vakfın yasa dışı bir faaliyetine de rastlanmamıştır.

RADİKAL GRUPLARIN HEDEFİ

Teröre karşı en açık ve sert tepkiyi vermesi ve dinlerarası diyalog ve hoşgörü gibi çalışmalar nedeniyle, Fetullah Gülen, El-Kaide, Hizbullah, İBDA-C gibi dini motifli terör örgütlerinin ölümle de tehdit suretiyle hedefi olmuştur.Bu nedenle 1996-1999 yıllarında Fethullah Gülen’e yakın koruma tahsis edilmiş ve bu kararlar İçişleri Bakanı’nın onayıyla da kesinleşmiştir.

Fetullah Gülen ile kendisiyle ilişkilendirilen vakıf, dernek, eğitim kurumları ve tüzel kişilerin, cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni değiştirmek amacını gerçekleştirmek için biraraya geldiklerine ve eylemde bulunduklarına dair bir bilgi ve belgeye rastlanılmadığından, sözü edilen kişi ve kuruluşları 3713 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmemektedir."

Gülen için rapor yok

EMNİYET Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Fethullah Gülen ile ilgili mahkemeye emniyetin bir rapor göndermesinin söz konusu olmadığını belirtti. Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine Gülen’in avukatının "bilgi edinme ve avukatlık kanunu" çerçevesinde kendilerinden bilgi istediğini, bu yasa çerçevesinde de kendisine bilgi verildiğini bildirdi.

Haber: Soner Gürel
Kaynak: