BIST 9.976
DOLAR 33,98
EURO 38,02
ALTIN 2.833,37
HABER /  POLİTİKA

Emine Ayna dağa çıkar mı?

DTP'nin daha ılımlı kanadı yasaklandı, meydan geçtiğimiz hafta dağa çıkmaktan bahseden Emine Ayna'ya kaldı.

Abone ol

DTP'nin en sert söylemlerini dile getiren Emine Ayna'ya yasak gelmedi. Anayasa Mahkemesi DTP lideri Ahmet Türk'ün milletvekilliğini düşürdü ve 5 yıl siyaset yasağı getirdi.

Partinin eşbaşkanı konumunda olan ve sert söylemleriyle tepki çeken ve partinin şahin kanadından olan Emine Ayna ile ilgili bir yasak talebi olmadığı için herhangi bir işlem yapılmadı.

Ahmet Türk Kürt sorununun mutlaka TBMM çatısı altında çözülmesi gerektiğine vurgu yapan bir isimdi. Gerek söylemi gerekse silahlı mücadeleye karşı eleştirileriyle dikkat çeken Ahmet Türk'e yasak geldi.

Bun karşın partinin en şahin ismi olan Emine Ayna ile ilgili iddianamede herhangi bir yasaklama talebi yoktu. Ayna, Demokratik Açılım sürecinde yaptığı çıkışlarla ortamın gerginleşmesine neden olmuş, açıklamalarıyla tepki toplamıştı. Demokratik Açılımı "zıkkım" olarak niteleyen Ayna DTP tabanının kendilerinden, dağa çıkmalarını istediğini belirtmişti.

Emine Ayna geçtiğimiz günlerde kapatma kararını değerlendirdiği bir röportajında dağa çıkmaktan bahsetmişti

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna DTP'yi kapatma davası öncesi 7 Aralık'ta Radikal'e şunları söylemişti: 

"Biz soruna, ‘Grup düşer mi düşmez mi?’ diye bakmıyoruz. Daha önce tek bir arkadaşımıza yönelik bir durum olursa Meclis’ten çekileceğimizi söylemiştik. Grubumuzun üyeleri istisnasız ‘Eğer parti kapatılırsa bizim düşüncemiz kapatılıyor demektir. Gerekirse istifa etmeliyiz’ dedi ve sizin sine-i millet dediğiniz bu yaklaşım ortaya çıktı. Hepimiz istifa dilekçelerimizi yazdık. Zaten bu beklenti ilk kapatma davası açıldığında, bizim tabanımızda ortaya çıkmıştı. Bize ‘Siz halen o Meclis’te ne yapıyorsunuz. İstifa edin gidin dağa’ diyorlar. Tabanın öyle bir söylemi var. Söylendiği zaman güldük. Ama bir duygunun ifadesidir."