BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu promosyon konusunun emekliler için önemli bir hak kaybı olduğunu belirtti.
Abone olBBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, promosyon konusunun emekliler için önemli bir hak kaybı olduğunu belirterek, ''3 yıldır emeklilerin hakkı yeniyor'' dedi.
Emekli-Bir-Sen üyeleri, BBP Genel Başkanı Topçu'yu makamında ziyaret etti.
Topçu, ziyarette yaptığı konuşmada, devletin emekliyi, dulu, yetimi koruması gerektiğini ancak bunu başaramadığını savundu.
Milletin devleti ''baba'' olarak gördüğünü söyleyen Topçu, ''Emekliler açlık sınırında yaşıyor, bir baba böyle zulmeder mi? Devlet vatandaşını korumuyor, vatandaş, hem ayakta, hem hayatta kalma mücadelesi veriyor'' diye konuştu.
Topçu, çalışanların banka promosyonlarından faydalanmasının önünü açan yasal düzenlemenin 2007 yılında gerçekleştirdiğini ancak emeklilerin bu düzenlemeye dahil edilmediğini belirtti.
Emeklilere verilecek promosyonun bütçeye yük olmayacağını, bankaların karından alınacağını anlatan Topçu, ''Promosyon emekliler için önemli bir hak kaybı, 3 yıldır emeklilerin hakkı yeniyor'' dedi.
Emekli-Bir-Sen Başkanı İsrafil Odabaş da BBP'nin emekliler üzerinde emeğinin çok olduğunu ve bunu unutmayacaklarını söyledi.
Emeklilerin sendikal örgütlenme ve promosyon taleplerinin ilk kez eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu tarafından Meclis'e taşındığını belirten Odabaş, Anayasa değişikliği çalışmalarında BBP'nin emeklilere yönelik taleplerini ''olmazsa olmaz'' şeklinde nitelemesinden dolayı şükranlarını iletti.
Odabaş, Türkiye'de yaklaşık 9 milyon emekli olduğunu ve önemli bir bölümünün ''açlık sınırında inlediğini'' ifade ederek, emeklilerin insan onuruna yakışır bir yaşam talep ettiğini söyledi.
Emeklilerin verecekleri oyların siyasi partiler tarafından bugüne kadar ''çantada keklik'' olarak görüldüğünü savunan Odabaş, ''Bu anlayış artık değişecek. Partiler programlarında emeklilere ne kadar yer verirse, biz de o kadar varız'' dedi.
-''İDAM GERİ GELMELİ''-
Daha sonra Türkiye'nin diğer sorunlarına da değinen Topçu, son günlerde cinayet, tecavüz ve çocuk istismarına yönelik olaylarının arttığına işaret etti.
İleri demokrasilerde bu tür suçlara idam cezası verildiğini öne süren Topçu, ''İdamın AB dayatmasıyla kalkması anlamsız. İleri demokrasi ülkeleri bunu yapıyor. Hırsıza, uğursuza, sapığa karşı idam geri gelmelidir'' dedi.
Yılda 6 bin çocuğun kaybolduğunu ya da istismara uğradığını ifade eden Topçu, çocukların bu ülkenin geleceği olduğunu ve devletin onlara sahip çıkması gerektiğini söyledi.