BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Emcelli biberi yok satıyor

Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli köyünün ünlü biberi pazarda 10 TL'ye alıcı buldu.

Abone ol

Emcelli köyünden biber yetiştiricisi Gültekin Karcı tarafından turfanda yetiştirilen 15 kg. yeşil acı biber pazarda fiyatı 10 TL olmasına rağmen kısa sürede satıldı.

Emcelli biberinin büyük talep gördüğünü belirten Karcı, "Emcelli köyümüzün yeşil ve acılı biberlerinin ünü Ege bölgesinde bilinmektedir. Biberlerimizin özelliği koyu yeşil, acı ve etenli olmasıdır.

Biberlerimizin fideleri çevredeki ilçe ve illere de götürülür ancak bizim köyün toprağının verdiği acılığı vermemektedir. Emcelli biberleri, yaz aylarında sofralardan eksik olmaz.

Acılı biberlerimiz taze olarak göz üzerinde, fırınlarda pişirilerek yenildiği gibi, yemeklere de ayrı bir tat vermektedir. Biberlerimizden ilk etapta turfanda olarak 15 kg. topladım.

Yeni ürünü köyde ilk kez pazara ben getirdim. Ocak ayından bu yana masrafı büyük oldu. Pazarda 10 TL'ye sattım. Yeni ürün Emcelli biberimi tezgaha koymamla birlikte kısa sürede tükendi."dedi.

Sarıgöl pazarına yılın ilk yerli Emcelli biberinin gelmesiyle birlikte pazar fiyatını gören vatandaşlar, "Fiyatı cep, acılığı dil yakıyor." dediler. Ünlü Emcelli biberlerinin fiyatlarının bir aya kadar normale dönmesi bekleniyor.