BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.428,28
HABER /  SPOR

Elvandan ağlatan bayram mesajı

Cumhuriyet'in yabancı millileri duygu dolu mesajlar verirken, Elvan öyle bir cümle kurdu ki

Abone ol

Cumhuriyet'in 83. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye, sporda önemli bir tablonun gururunu yaşıyor. Farklı milletlerden birçok sporcu, futboldan atletizme, voleyboldan okçuluğa kadar çeşitli dallarda Türkiye'nin başarısı için ter döküyor.

Ay-Yıldızlı bayrağın altında, İstiklal Marşı'nın eşliğinde Türkiye'nin adını uluslararası müsabakalarda zirveye çıkarıyorlar. Mehmet Aurelio futbolda, Elvan Abeylegesse atletizmde, Natalia Hanikoğlu voleybolda, Nergis Türkay ve Olesin Coşkun hentbolda, Natalia Nasaridze okçulukta, Pengfei Jiang masatenisinde, Ekaterina Atalık satrançta önemli başarılara imza atıyor. Türkiye 29 Ekim coşkusunu yaşarken, 'Cumaertesi' bu haftaki sayısında yabancı millilerin kapısını çaldı. Gurur verici ve sıcak mesajlarla karşılaştı. Hepsi, 'bizden biri' olmuş. Sezen Aksu dinliyor, baklavaya bayılıyor, Hababam Sınıfı'na kahkahayla gülüyorlar.

Elvan Abeylegesse: Türk'ten farkım yok:

İzmir köfte yapmayı başardım, sırada baklava var. Burada gömülmek istiyorum. 'Bizim çocukları geçme' diyen Etiyopyalılara ise aldırmıyorum.

Mehmet Aurelio: Hep gurur duyacağım

Bundan sonra bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım. Mehmet ismini ben istedim. Artık Brezilya'da da adım Mehmet olacak.

Natalia Hanikoğlu: Bu topraklara aitim

Bu formayı kazanmak için her şeyi yaptım. Milli takımı çok seviyorum. Ben bu topraklara aitim. 'Türk'ten daha Türk'sün' diyenler bile çıkıyor.

Ekaterina Atalık: İlk madalyamı unutamam

Yeni vatanım için ilk altını aldığımda çok duygulandım. Kürsüye çıktığımda çalan İstiklal Marşı'nı unutamam. Madalyam arttıkça Türkçem güzelleşiyor

Kaynak:www.zama.com.tr