BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Ellerinizi soğuktan koruyun

Ellerinizi soğuktan koruyun

Yaşlılık belirtilerinin yüzümüzden bile önce yerleştiği eller, soğuk kış günlerinde daha özel bakım istiyor. soğuk kış günlerinde elinizi koruyacak bir kaç önlemi derledik.

Ellerinizi soğuktan koruyun

Yaşlılık belirtilerinin yüzümüzden bile önce yerleştiği eller, soğuk kış günlerinde daha özel bakım istiyor. Soğuk kış günlerinde elinizi koruyacak bir kaç önlemi derledik.

Ellerinizi soğuktan koruyun

Dış etkenlerle en fazla temasta olan ellerinizin pürüzsüz görünmesini istiyorsanız; soğuk havada eldiven, güneşte koruyucu krem kullanın. Yaşlanma belirtilerine karşı da peeling ve dondurarak tedaviden yararlanın.

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan; soğuk havalarda kuruyan ve egzama riski artan ellerimiz için basit ama etkili bakım tüyoları verdi.

Ellerinizi soğuktan koruyun

Eller dış dünyayla en fazla temasta olan bölgelerimiz… Havaların soğuması, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte daha çok zarar gören organlarımız. Sağlığına ve dış görünümüne önem veren herkes, ellerine gereken özeni göstermeli, gerektiği zaman da etkili bakım yöntemlerinden faydalanmalı.

Ellerinizi soğuktan koruyun

El sırtı derimizin, yüz derimizden daha ince olması ve deri altı yağ dokumuzun azlığı, ellerimizde yaşlanma belirtilerinin yüzümüzden daha önce ve belirgin olmasına neden olur. Kimyasal maddelerle temasın fazlalığı ve güneş ışınları da yaşlanma belirtilerinin daha erken ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Cilt yaşlanmasıyla birlikte ellerimizde elastikiyet kaybı, kuruma, matlaşma, düzensiz pigment artışı, damarlarda belirginleşme gözlenir. El sağlımız açısından bazı hususlara dikkat ederek ellerimizdeki bu yaşlanma belirtilerini geciktirebiliriz.