BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,14
ALTIN 2.448,77
HABER /  DÜNYA

Elinizi öpebilir miyim Merkel teyze?

Merkel, Berlin'de bir okulu ziyaret etti. Ziyareti sırasında ilginç bir olay yaşadı. Arkadaşlarıyla iddiaya giren biri yanına gelip elini öpmek istedi ve...

Abone ol

Avrupa Proje Günü dolayısıyla Berlin Neukölln'deki Lise-Meitner OSZ okulunu ziyaret eden Başbakan Merkel'in elini “Türk usulü" öpüp başına koyan 17 yaşındaki Ufuk Satıcı, Alman medyasının ilgi odağı oldu.

Alman RTL kanalı, Türkiye'de büyüklerin elini öpüp başına koyması haberine geniş yer verdi. Arkadaşlarıyla iddiaya giren 17 yaşındaki Ufuk Satıcı, okullarını ziyaret eden Başbakan Angela Merkel'in elini korumaları aşarak öpmeyi başardı.

İzmirli Ufuk Satıcı, "Arkadaşlarım Merkel'in elini öpeceğime inanmadı. 'Bayan Merkel, elinizi öpebilir miyim' diye bağırdım. İzin verdi. Ben de Türk usulü elini öpüp alnıma koydum. Şaşırdı. Sonra gülümseyerek uzaklaştı" dedi.

RTL kanalı, Merkel'in elinin daha önce çeşitli lider ve devlet adamları tarafından öpüldüğünü, el öpüp alına götürme yönteminin genellikle yaşlılar için uygulandığını ön plana çıkardı.