BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Elifin hayatını kurtarın!

Elif'in hayatı 80 bin YTL’ye bağlı ve sadece 15 günü kaldı. Onu yaşatmak için bakın ne yapmak gerekiyor?

Abone ol

Elif, ölüm kalım savaşı veren 13 yaşında bir siroz hastası. Şayet 15 gün içinde karaciğer nakli yapılamazsa hayatını kaybedecek... Hem de sadece 80 bin YTL bulunamadığı için...

İstanbul’da ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Elif Damcı, dört ay önce yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Aniden karnının da şişmesi üzerine yapılan tetkiklerde talihsiz genç kızın siroza yakalandığı belirlendi.

Marmara Üniversitesi Hastanesi’ne yatırılan genç kızın annesi aldığı kötü haberle bir anda şoke oldu. Doktorları küçük Elif’in üniversite hastanesinde karaciğer naklinin gerçekleştirilemeyeceğini, nakil için özel bir hastanede tedavi olması gerektiğini söylediğinde ise anne Nurcan Damcı ikinci kez yıkıldı. Çünkü küçük kızın hayatta kalmasını sağlayacak olan, bir an önce nakledilmesi gereken karaciğer özel bir hastanede ve 80 bin YTL değerindeydi.

SADECE 15 GÜNÜ KALDI 

Siroz hastası kızının başucundan bir an olsun ayrılmayan anne Nurcan Damcı, küçük Elif’in karaciğer naklinin gerçekleşebilmesi için çalmadığı kapı kalmadı. 15 gün içinde ameliyat olması gereken kızı için 80 bin YTL’ye ihtiyaç olduğunu anlatan anne Damcı, söz konusu parayı nasıl denkleştireceğini bilemediğini belirtti.

Kızını yaşatabilmek için tüm imkânlarını zorladığını ancak çıkar bir yol bulamadığını dile getiren acılı anne, “Eşim emekli bir tek başımızı sokacak küçük bir evimiz var, ancak 80 YTL eder. İçinde oturmamıza rağmen kızım için satılığa çıkardım, onu yaşatmak için elimden geleni yaparım.15 gün içinde evimi satamazsam kızımı kaybedeceğim. Bu parayı temin eden kim olursa evimi hemen onun üstüne yaparım. Yalvarıyorum kızımı yaşatabilmem için bana yardım edin” diye konuştu.

Her geçen gün karnı şişen küçük Elif ise, umudunu yitirmediğini belirterek, şöyle konuştu: “Bizi yaratan Allah bu hastalığı verdiğine göre, şifasını da verir. Her şey onun kudretiyle oluyor, bizi yaratan istemezse hiçbir şey olmaz, onun için inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Her şeyin bir sebebi var diye düşünüyorum.”

NOT: Yardım etmek isteyenlerin nur.akman@internethaber.com adresine mail atmaları rica olunur.