Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Hacınınoğlu Hidroelektrik Santrali'nin açılış töreninde konuşuyor.
Abone olİNTERNETHABER, Japonya'daki nükleer felaket ardından tüpgazla nükleer enerjiyi kıyaslayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Nükleerden anlamıyor ülkeyi yönetiyor' sözleriyle eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Başbakan'ın yanıtı ağır oldu. Erdoğan,"Popülist vaatleri için ismini kaynak gösteren anamuhalefet lideri, Türkiye'nin enerji ihtiyacını da mı o kaynaktan sağlayacağız" dedi.
Radyasyon riskine de dikkat çeken Erdoğan, "Risk var. Patlayabilir ama, risk var diye arabaya da mı binmeyeceğiz? Boğaz Köprüsü'nden de mi geçmeyeceğiz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Hacınınoğlu Hidroelektrik Santrali'nin açılış töreninde konuştu.
Japonya'daki nükleer santrallerde meydana gelen patlamaların ardından Akkuyu'da yapılacak olan nükleer santral açıklamalarıyla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geri adım atmadı.
SU AKAR TÜRK BAKAR!
Türkiye'nin petrol zengini bir ülke olmadığını ve enerji ihtiyacı için dışa bağımlı bir durumda olduğunun altını çizen Erdoğan, başta Karadeniz'de yapılan hidroelektrik santrallerine karşı yürütülen hukuki mücadeleyi sert bir dille eleştirdi. Çevrecilere 'aykırı tipler' diyen Erdoğan,"Su akar Türk bakar" döneminin bittiğini söyledi.
"Yıllarca su akar Türk bakar dediler. Artık böyle değil. 'Su akar Türk yapar' dönemini yaşıyoruz. Buna müdahil olmak isteyenler, önünü kesmek isteyenler oldu. Bunun için eylemler, yargıya gidişler oldu. Aykırı tipler hep var. Onlara sorarsanız bunları güzellikleri korumak için yapıyorlar. Nasıl yapıyorlarsa? Böyle bir çağda elektrik olmadan yaşanır mı? Karanlıkta mı yaşayacağız. Sanayi ve teknolojide enerjinin bir gereklilik olduğunu görmeyecek miyiz?
BEN KARADENİZ ÇOCUĞUYUM
"Sınır aşan sular önümüze geldiğinde bu sorunun yanıtını bulmak zorundayız. Kaynağı bizde olan suları yeterince iyi değerlendiremezsek torunlarımıza ne diyeceğiz. Suların boşa akmasına izin veremeyiz. Ben Karadeniz çocuğuyum. Oralarda HES'ler yapılıyor. Oradaki bazı gruplar durmadan yargıyı kovalıyor. Dağların altında modern tesisler yapılıyor, elektrik üretiliyor. Artısı eksisiyle herşey değerlendirildiğinde, artılardan yana karar vermek zorundayız. Kömürün atıl şekilde durmasına, rüzgarımızın esip gitmesine, güneşip doğup batmasına artık seyirci kalamayız."
BAKANLAR KURULU PALTOYLA YAPILIYORDU
"Bu ülke Bakanlar Kurulu toplantısını paltoyla yapıldığı günleri gördü" diye muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bunlar böyle projeler öncesi hep NO tuşuna basarlar, projeler bitinci YES tuşuna basıp geçerler" dedi.
"Bir zamanlar Bakanlar Kurulu'nda toplantılar paltolarla yapılırdı. Şimdi anamuhalefetin üyesi olanlar o zamanlar Enerji Bakanı'ydı. Gazyağı, benzin hep karaborsaydı... Böyle bir muhalefet anlayışı olmaz. Nükleer enerji konusunda da bilgi eksikliği içinde yorumlar yapılıyor. Dünyada 442 nükleer enerji santrali bulunuyor. Bütün tedbirleri alınmak suretiyle enerji üretiliyor. Riski var. Patlayabilir. Bunu daha önce de söyledim. Malum şahıslar tarafından eleştiri aldım. Riski var diye tüpgaz kullanmayacak mıyız? Riski var diye İstanbul'un Boğaz Köprü'sü üzerinden geçmeyecek miyiz? İşte bu zihniyete sorarsanız geçmeyeceksiniz.
Bu zihniyet, bilginin, deneyimin ortaya koymuş olduğu eserlere yönelik hep NO tuşuna basar, bittikten sonra da YES tuşuna basıp geçerler. Nükleer enerjiye karşı çıkanlar radyasyon riski var diye bilgisayar kullanmıyor mu? Televizyon izlemiyor mu? Ana muhalefet partisinin lideri popülist vaatleri için kendi ismini kaynak olarak gösterdi. Acaba Türkiye'nin enerji ihtiyacını da o kaynaktan mı sağlayacağız?"