BIST 9.908
DOLAR 34,11
EURO 38,05
ALTIN 2.858,23
HABER /  GÜNCEL

Elenanın el yakan defteri

Kaktüs-1 Operasyonu’nda fuhuş çetesinin elinden kurtarılan Elena R. müşterilerine ilişkin defter tutmuş.

Abone ol

Emniyet’e gelen bir ihbarı değerlendiren polisler, Ankara Ümitköy’de kiralanan bir villada zorla tutulan yabancı kadınların fuhuşa zorlandığını tespit etti. Yapılan takip sonucunda ünlü kadın satıcısı Ali Yıldız takma isimli Halil U.’nun organize ettiği anlaşılan 4 kişilik çeteye önceki gün operasyon yapıldı.
Kaktüs-1 adı verilen operasyonda Halil U., Metin Y., Mustafa D ve Ümit P. adlı kişiler gözaltına alındı. Bu kişilerin, Moldova, Özbekistan ve Azerbaycan’dan menajerler aracılığıyla Türkiye’de tatil ve ticaret yapmaları amacıyla davet ettikleri kadınlara tecavüz ve işkence ile ikna ettikten sonra zorla fuhuş yaptırdıkları belirlendi.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, menajerlerin, müşterilerin ve şüphelilerin yurt dışında bağlantılı olduğu kişilerin telefonlarının kayıtlı olduğu fihristler, ajanda ve notlara da el konuldu. Bu kişilerin, zorla fuhuş yaptırdıkları bildirilen 6 yabancı uyruklu kadından birinin ise müşterilerine ilişkin yaşadıklarını not ettiği anlaşıldı.

Özel anlaşmalı taksicilerin evlere ve otellere servis yaptığı 6 kadından biri olan Moldovalı Elena R.’nin anı defterini inceleyen polis, ilişkiye girdiği kişilerin isimleri, özellikleri, anlattıkları, verdikleri bahşişlere kadar pek çok ilginç olayı yazdığını belirledi. İçeriğine ilişkin bilgi verilmeyen defterde telefon numaralarının da bulunduğunu defterde kadınların "geceliği 300-500 YTL" üzerinden satıldığı bilgisinin ifade eden emniyet yetkilileri, "Bazı suçlara ilişkin bilgiler de var" diyerek, operasyonun başka illere de kayacağını sinyalini verdiler.

Genç kadınlar Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirilirken, fuhuştan elde edilen paralara da el konuldu. Fuhuş çetesinin üyesi 4 kişi "Örgütlü olarak insan ticareti yapmak, zorlu fuhuş yaptırmak, bu yollarla haksız menfaat temin etmek" suçlamasıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevkedildi.