BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

El Kaidenin Irak lideri öldürüldü

El Arabiya televizyonu, El Kaide'nin Irak'taki yeni lideri El Muhacir'in öldürüldüğünü öne sürdü.

Abone ol

Arabiya televizyonu, El Kaide'nin Irak'taki lideri Ebu Hamza El Muhacir'in Hadise kenti yakınlarında Amerikan askerlerince düzenlenen operasyonda "öldürülmüş olabileceğini" duyurdu. Haberde, Irak İçişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Kemal'in Bağdat'tan telefonla verdiği bilgide, bu operasyonda öldürülen kişinin El Muhacir olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi sonuçlarının beklendiğini söylediği kaydedildi.

Bakan Yardımcısı ayrıca, bu operasyonda başkalarının öldüğünü de belirtti.
Adlarının açıklanmasını istemeyen Iraklı hükümet kaynakları, Reuters'a
yaptıkları açıklamada, Amerikan askerlerinin, aldıkları ihbar üzerine harekete geçtiğini ve bölgeye hava ve kara saldırısı düzenlediğini söyledi.

Bir kaynak, bu saldırıda El Muhacir'in 3 yardımcısının da öldüğünü belirtti. Öte yandan Amerikan ordu sözcülüğü, haberlerle ilgili bilgileri olmadığını bildirdi. Reuters, El Arabiya televizyonuna dayanarak, Ebu Eyyüb El Masri olarak da bilinen El Muhacir'in öldürüldüğünü haber vermişti. Irak ulusal güvenlik danışmanı Muvafak El Rubaye geçen pazar gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan ve Irak askerlerinin El Masri'yi yakalamaya yaklaştığını söylemişti.