BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

El Kaide militanlarına ölüm cezası

Ürdün askeri mahkemesi, Irak El Kaidesi'nden 3'ü gıyabında 4 kişiyi idama mahkum etti.

Abone ol

Ürdün askeri mahkemesi, Irak'ta Ürdünlülere yönelik terörist saldırılarda bulunan Irak El Kaidesi'nden 3'ü gıyabında 4 kişiyi idama mahkum etti.

Mahkeme, halen aranmakta olan 10 diğer zanlı hakkında da 15 yıldan müebbet hapse kadar cezalar verdi. Sanıklar, Irak'taki El Kaide örgütüne üye olmak ve yasa dışı silah bulundurmaktan da suçlu bulundu.

Askeri mahkemede yargılanan 14 kişi arasında tek tutuklu sanık olan Ziyad Halef Reca El Karbuli, Mayıs 2006'da Ürdün'de yakalanmış ve Ürdünlü kamyon şoförü Halid El Desuki'nin Irak'ta öldürüldüğünü televizyonda itiraf etmiş, mahkemede ise masum olduğunu savunmuştu.

El Karbuli, televizyon konuşmasında Irak El Kaidesi'ne üye olduğunu açıklamış, örgüt ise bu kişinin üyesi olduğunu yalanlanmıştı.

Askeri mahkeme, El Karbuli'nin yanı sıra halen kaçak ve aranmakta olan kardeşi İyad El Karbuli ile Nabhan El Abbasi ve Yunus Ramlavi hakkında da ölüm cezası verdi. Savcılık, bu kişilerin yer aldığı grubun, Irak'taki El Kaide örgütüyle bağlantılı Tevhid ve Cihad adı altında faaliyet gösterdiğini iddia etti.