BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

El Kaide Kürt gümrüğüne saldırdı

El Kaide, Süleymaniye kenti yakınlarındaki Başmak Gümrük Kapısı’na ve polis karakoluna saldırı düzenledi.

Abone ol

EL Kaide örgütünün Kuzey Irak’taki örgütü ‘Ensar El-İslam’a üye bir grup teröristin İran sınırındaki Süleymaniye kenti yakınlarındaki Başmak Gümrük Kapısı’na ve polis karakoluna saldırı düzenlediği bildirildi. 20 kadar teröristin düzenlediği saldırıda 1 polis memuru yaralandı.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği'nin internet sitesi, saldırının Süleymaniye’nin doğusundaki Pencven ilçesindeki Başmak Gümrük Kapısı’na yönelik yapıldığını bildirdi. Sayıları 20 kadar olduğu bildirilen Ensar El İslam’a bağlı silahlı grup ile Kürt peşmergeler arasındaki çatışma yaklaşık 45 dakika sürdü.

Başmak Gümrük görevlileri, teröristlerin saldırıdan önce gümrük binasının telefon bağlantılarını kestiğini daha sonra ağır silahlar ve el bombalarıyla gümrüğün kontrol noktalarına saldırdıklarını bildirdi.

Gümrük görevlileri, çatışmanın bildirilmesi üzerine Pencven’den gelen takviye polis gücünün yolda teröristler tarafından pusuya düşürüldüğünü 1 polisin yaralandığını bildirdi. Gümrük görevlileri, teröristlerin üzerinde yerel Kürt kıyafetleri olduğunu ve bazılarının Arapça konuştuklarını, çatışma bölgesinde çok miktarda silah ve bol miktarda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

İhsan DÖRTKARDEŞ DHA/Milliyet