BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,06
ALTIN 2.867,57

Ekranlarda LGBTİ karakterleri devri!

Ekranlarda LGBTİ karakterleri devri!

İlk kez 1969'da Stonewall ayaklanmasıyla başlayan ve her yıl eşcinsellere ayrımcılığa karşı durmak için haziran ayının sonlarında dünya genelinde kutlanan Onur Haftası'nı yaşadığımız bugünlerde sinemada da dikkat çeken bir değişim yaşanıyor.

Ekranlarda LGBTİ karakterleri devri!

Özellikle son yıllarda Jennifer Lawrence ve Daniel Raddcliffe’in de içinde bulunduğu Hollywood’un önemli isimlerinin dikkat çektiği sinemadaki ırkçılık ve cinsiyetçilik eleştirileri meyvelerini veriyor. Başrolleri beyaz ve heteroseksüel erkek karakterlerin kapattığı filmler ve televizyon yapımları, artık LGBTİ kimlikli rollere daha fazla ağırlık veriyor. Hatta Angelina Jolie (Ajan Salt) ve Eddie Redmayne (Danimarkalı Kız) gibi önemli isimler karşı cinsi canlandırdıkları önemli yapımlarda rol alıyor. Kadın oyuncuların başını çektiği Hollywood starları değişimin yetersiz olduğunu söyleseler de izleyici LGBTİ kimlikli rollerle daha fazla karşılaşıyor. İşte sinemada ve televizyonda dikkat çeken LGBTİ karakterlerin bazıları... 3 Generations / 3 Nesil (2015) - Oscar ödüllü Susan Sarandon ve Oscar adayı Naomi Watts’ın başrollerde olduğu filmde kendi kuşağının en yetenekli oyuncularından biri olarak gösterilen Elle Fanning trans bir genci canlandırıyor.

Ekranlarda LGBTİ karakterleri devri!

Game of Thrones / Taht Oyunları (2011 - ) Dizideki ilk LGBTİ ilişkisi 2.sezonda trajik bir şekilde hayatlarını kaybeden Renly ve Loras ile sonlanmış olsa da, Cersei'nin de benzer tercihlerini görmek mümkün.

Ekranlarda LGBTİ karakterleri devri!

True Blood (2008 - 2014) True Blood, her türlü karaktere yer vermesiyle övülen bir dizi. Nelsan Ellis’in canlandırdığı Lafayette Reynolds ise dizinin en akılda kalıcı LGBTİ karakteri.

Ekranlarda LGBTİ karakterleri devri!

Handmaid’s Tale / Damızlık Kızın Öyküsü (2017) 1. sezonu yeni sonlanan bu dizinin Moira karakterinin çok ses getireceği konuşuluyor.