BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,89
ALTIN 2.822,51
HABER /  GÜNCEL

Ekranda kara çarşaflı sunucu

Suudi Arabistan, ilk kara çarşaflı kadın televizyon sunucusuyla tanıştı. Ancak eleştiriler de beraberinde geldi.

Abone ol

BBC'nin haberine göre, Suudi Arabistan'da yayın yapan Awtan TV, yüzü bile görünmeyen kara çarşaflı bir katdın sunucuyu ekrana çıkararak, televizyonlardan “kara çarşaflı anchorwomanö devrini başlattı.

Ola el-Barki isimli kadın sunucu “Musabkat Banatö isimli bir sabah programı yapıyor. El Barki'nin stüdyosunda da tamamen kadın set görevlileri ve kameramanlar çalışıyor.

BBC'ye göre Ortadoğu'da 60'a yakın dini kanal bulunuyor ve bunların hiçbirinde kadın sunucu çalışmıyor. Awtan TV, kara çarşafla da olsa bir kadın sunucuyu çalıştıran ilk dini kanal oluyor.

YÜZ İFADESİ GÖRÜNMÜYOR ELEŞTİRİSİ

Televizyon eleştirmenleri, televizyon programlarında yüz ifadesinin seyirciyle bağ kurmada kilit önem taşıdığını savunarak programı eleştirirken, El Barki, seyirciyle ilişki kurmanın tek yolunun yüz ifadeleri olmadığını iddia ediyor ve seyircilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını söylüyor.

Kara çarşaf sayesinde “programla ilgisi olmayan süslenme vb gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalmadığını ve kendisini tamamen programa verebildiğini savunan kadın sunucu, “Biz, makyaz yapıp kendimizi güzel kadınlar olarak sunmuyoruz. Bizim seyircimiz sadece söylediklerimizle, fikirlerimizle ve savunduklarımızla ilgileniyorö dedi.

BBC, kara çarşaf konusunun müslüman din adamlarını da ikiye böldüğünü yazdı. BBC'ye göre, ünlü Mısırlı din adamı Şeyh Muhammed Tantavi, kara çarşafın “İslam'la ilgisi olmayan bir gelenek" olduğuna dair bir fetva yayınlayacağını söyledi. Müslüman din adamlarının büyük bir bölümünün Şeyh Tantavi ile aynı fikirde olduğunu belirten BBC, yine de bu çıkışın yeni tartışmaların fitilini ateşleyeceğini savundu.