BIST 10.487
DOLAR 32,82
EURO 35,11
ALTIN 2.426,06
HABER /  GÜNCEL

Ekonominin kalbi İstanbulda

İki gün sürecek Dünya Ekonomik Forumu Türkiye Zirvesi, bugün başladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı toplantıya, dünyanın önde gelen şirketlerinin temsilcileri, devlet ve hükümet başkanları ile Türk işadamları katılıyor.

Çırağan Oteli'nde düzenlenen basın toplantısıyla başlayan zirveye, Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakere süreci ve Türkiye'deki yatırım imkanlarının damgasını vurması bekleniyor.

'Bölgeleri Birleştirmek-Yeni Fırsatlar Yaratmak' başlıklı zirvede bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 'fırsatlar ülkesi' olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecini değerlendirmek için burada bulunmuyoruz. Bizler bu ülkenin geleceğini görebilmek ve anlayabilmek için buradayız. Türkiye bölgede çok önemli güç faktörü ve etki merkezi olacak" diye konuştu.

Başbakan, Türkiye'nin AB üyeliğinin medeniyetler ittifakının gerçekleşebileceğini bütün dünyaya gösteren çok güçlü bir mesaj olacağını belirterek, ''Bunu görebilen dostlarımız var. Bu konuda bizlere açık, samimi destek veren dostlarımız var ama hala bunu göremeyen veya görmemekte ısrar edenler de var'' dedi.

Erdoğan ayrıca, seçimlerin yapılacağı 2007 yılında da mali disiplinden taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

2007'nin hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimlerden dolayı bir seçim yılı olduğuna değinen Erdoğan, ''Bazı yerlerde spekülasyonlar yapılıyor. 'Acaba seçim yılında seçim bütçesi mi hazırlanacak veya seçim politikaları... Buna yönelik bazı adımlar mı atılacak?' Açık ve net bu uluslararası toplantıda söylüyorum. Bizim karakterimizde böyle bir anlayış yok. Bugüne kadar mali disiplinden nasıl taviz vermediysek, bundan sonra o konuda asla taviz vermeyiz. Bizim için öncelik ülkemizdeki yatırımcılarımızın menfaatleridir, partimizin menfaatleri değildir'' dedi.