CHP'nin ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? Ekmeleddin İhsanoğlu'nun babası kimdir, yazdığı kitaplar nelerdir? Ekmeleddin İhsanoğlu nereli/ nerelidir? Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı adayı mı?
Abone olCHP ve MHP Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı belirledi! CHP ve MHP'nin çatı adayı İslam Konferansı Örgütü Eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu ismiyle katılacak.
Peki Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? Ekmeleddin İhsanoğlu babası kimdir? Ekmeleddin İhsanoğlu CHP ve MHP cumhurbaşkanı adayı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim? Ekmeleddin İhsanoğlu kitapları. Ekmeleddin ne demek? Ekmeleddin İhsanoğlu nereli? Ekmeleddin İhsanoğlu nerelidir? Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yazdığı kitaplar...
Ekmeleddin ne demek? Ekmeleddin isminin anlamı nedir?
1. Dinin en olgunu, en olgunlaştırdığı isim.
2. Dinin tamamı.
EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN BABASI - EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?
Ekmeleddin İhsanoğlu, 1924 yılında İstanbul'dan Kahire'ye eğitim için giden Yozgatlı Müderris İhsan Efendi'nin Kahire'de doğup büyüyen oğlu.
İhsanoğlu, babası ile kendisinin 100 yıllık kütüphanesini ve dedesinden kalma konağı, Yozgat Bozok Üniversitesi’ne bağışladı.
Yozgatlı TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın olduğu bir heyetle ‘Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Araştırma Uygulama Merkezi’nin temelini attı.
Babasının Yozgat’ta oluşturmaya başladığı ve Kahire’de devam ettiği kütüphaneye küçük yaşlardan beri İhsanoğlu’nun da büyük katkıları olmuş. Özellikle de uluslararası görevleri döneminde. Hoca, “Kütüphanemin bir kısmını IRCICA’ya, bir kısmını çeşitli kurumlara vermiştim. Ama Yozgat için böyle bir fikir belirince, çok değişik yerlerden kitaplar edinerek kütüphaneyi yeniden oluşturmaya başladım.” diyor.
İhsanoğlu’nun Yozgat Bozok Üniversitesi’ne bağışladığı kütüphanesinde temel referans kitapların yanı sıra İslam ve Türk kültürü, Osmanlı, sanat, mimarlık ve din tarihiyle ilgili kitaplar var.
Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından MHP'ye çatı aday olarak Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önerdiklerini resmen açıkladı.
Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından şunları söyledi:
Bir süredir sizler de biliyorsunuz eğilimlerini aldık, sayın genel başkanla bunları paylaştım. Herkesin kabul edebileceği saygınlığı dürüstlüğü olan bilgisi birikimiyle herkese örnek olacak bir ismi öneriyoruz, Ekmeleddin İhsanoğlu. Kendisi bu konuda düşüncelerini aktaracak. Şunu ifade edeyim demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Kavgadan uzak barıştan huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz.
BAHÇELİ: ARTIK ÇATISI PENCERESİ KALMADI
Bahçeli ise şunları söyledi:
Sayın basın mensupları CHP’nin değerli genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ikinci kez görüşme imkanını bularak bir aya aşkın süredir yapılmış olan çalışmaları değerlendirerek, bugün hayırlı bir adım atılmak üzere MHP’nin, Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir evladını, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu önermişlerdir. Bu öneri titiz ve partiler üstü bir çalışmanın sonucu olarak olgunlaştı.
MHP de bu isim üzerinde bütünleşerek, seçimi herhangi bir kaosa dönüştürmeden, demokrasimizi güçlendirmek açısından sonuçlandırma arzusu olacaktır. Sayın CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye’de çok değerli şahsiyetler bulunmakla beraber, değerli bir ismi önermesi bizi memnun etmiştir. Bu isim etrafında da çalışacağımızı belirtmek istiyoruz.
Artın bunun çatısı penceresi kalmadı. O suali sormanıza gerek yok.
ekmeleddin ihsanoğlu kimdir?, ekmeleddin ihsanoğlu biyografi, cumhurbaşkanı adayı ekmleddin ihsanoğlu kim nereli
EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR? - CHP - MHP CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?
1943 yılında Kahire’de doğan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda kitap, makale ve tebliği bulunuyor.
İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olduktan sonra El Ezher Üniversitesi’nde akademik hayata başladı. İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi’nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı. 1974’te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.
İslâm ve Batı kültürüyle yakından teması olan İhsanoğlu, 1984’te profesör oldu. Prof. İhsanoğlu, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin genel direktörlüğünün yanı sıra İÜ Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu’nun başkanlığını ve İÜ Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi müdürlüğü görevlerinde bulundu. UNESCO ve Harvard Üniversitesi’ndeki görevlerinin yanı sıra millî ve uluslararası birçok bilim kurumunun üyesi olan İhsanoğlu, bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı.
1 Ocak 2005'te İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri olan İhsanoğlu, örgütün seçimle göreve gelen ilk genel sekreteri ve ilk Türk genel sekreteri olma özelliklerini de taşıyor.
İhsanoğlu, 2013 yılının sonunda görevini İyad Medeni'ye devretti.
Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan İhsanoğlu evli ve 3 çocuk babası.
CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN KİTAPLARI
Yeni Yüzyılda İslam Dünyası
Osmanlı'nın İzinde II
İslam Kültürü (Çeşitli Konuları ile) İslam'da Kültür ve Bilgi Cilt: 5
Tarihimiz Konuşuyor
Osmanlılar ve Bilim
The Islamic World in the New Century: The Organisation of the Islamic Conference, 1969-2009
Osmanlıca Tıp Terimleri Sözlüğü
Suriye'de Modern Osmanlı Sağlık Müesseseleri, Hastahaneler ve Şam Tıp Fakültesi