BIST 10.030
DOLAR 34,12
EURO 38,19
ALTIN 2.917,24
HABER /  GÜNCEL

Eker serbest kaldı

Danıştaya yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 3 kişi serbest bırakıldı!

Abone ol

Danıştaya yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Mahmut Ö, Nihat G ve Atilla E, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince akşam saatlerinde Ankara Adlı Tıp Kurumu Başkanlığında sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler, Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.

Terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcıları Mustafa Kelkit, Hüseyin Görüşen ve Şemsettin Özcan tarafından ifadesi alınan kişiler, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Atilla E. adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, saldırının faili Alparslan Arslan'ın otomobilinde bulunan 20 bin YTL değerindeki çekleri, avukatlık ücreti olarak Arslan'a verdiğini söyledi.

Atilla E, gözaltında bulunduğu sürede hakkında “yanlış ve yalan haber yazan” basın kuruluşları hakkında da dava açacağını söyledi.

Soruşturma kapsamında daha önce Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkarılan, Alparslan Arslan, İsmail Sağır, Osman Yıldırım ve Tekin İrşi geçen Pazar günü tutuklanmıştı.