BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Ek ders ücretleri artırılsın!

Memura yapılacak ek zam öncesi DSP'li Erçelebi, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırılmasını istedi.

Abone ol

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin saat başına 10 YTL'ye yükseltilmesini istedi.

Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırılmasına ilişkin yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesinin beklendiğini, tasarıda ek ders ücretlerinin 3.6 YTL'den 5 YTL'ye çıkarılmasının öngörüldüğünü hatırlattı. Bu artışla ek ders ücretlerinin yeterli düzeye ulaşacağını söylemenin mümkün olmadığını savunan Erçelebi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Ek ders ücretleri, hiç olmazsa 10 YTL'ye yükseltilmelidir. Özellikle ortaöğretimdekiler olmak üzere şu anda öğretmenlerin önemli bir bölümü, belli ders saatini aşamadıkları için ek ders ücreti alamamaktadır. Böylece, öğretmenlerin büyük çoğunluğu çıplak maaşa mahkum durumdadır. Bu nedenle, Meclis'teki tasarıda polislere ve din görevlilerine verilmesi öngörülen aylık 100 YTL'lik ödemeden öğretmenlerin de yararlanması sağlanmalıdır.''
Erçelebi, sözleşmeli öğretmenlik statüsüne son verilmesi ve sözleşmeli öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna geçirilmesi talebinde de bulundu.