Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı'ya göre "Bakan Çelik her şeyi saptırıyor!"
Abone olBağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan AVCI, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, "Öğretmene seyyanen 80 YTL'lik bir zam yapıldı. Ayrıca yüzde 2.5+2.5 zam yapılmıştır. 5 YTL'ye yükseltilen ek ders ücretiyle gelecek olan artı, bunları üst üste koyduğunuz zaman yüzde 27 ile yüzde 30'luk bir zam yapılmış olacak" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Genel Başkan Gürkan AVCI, hükümetin ücret artışları konusunda açıkladığı yüzde 30'luk zammın gerçeği yansıtmadığı, zira 80 YTL'lik denge tazminatı ve 1,4 YTL'lik ek ders zammından 800 bin kişilik eğitimci ordusundan yalnızca bir bölümünün faydalanacağını belirtti.
AVCI, 80 YTL'lik denge tazminatının öğretmen, hizmetli ve memur dışındaki eğitim çalışanlarını kapsamadığını, ek ders ücret zammından ise tüm öğretmenlerin değil sadece 250 bin civarında öğretmenin faydalanabileceğini ve ek ders ücretlerine artışı öngören düzenlemeyle yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlere katkılı ek ders ücreti ödenmesi uygulamasının kaldırıldığını, ayrıca kendi branşında normal ders saatini doldurmayan öğretmenlerin başka branşlardaki derslere girmesi halinde bunun ek ders olarak tanımlanmadığına dikkat çekti.
Yapılan artışların göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşına uygulandığında maaşının 705 YTL'ye tekabul ettiğini ifade eden AVCI, eğitim çalışanının sayısının 800 bin olduğu, 80 YTL'lik denge tazminatını alanların oranının ise yüzde 70 civarında olduğu ve ek ders ücretinden ise haftada 15 saatin üzerinde derse giren kadrolu öğretmenlerin faydalandığını, anımsatırken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'in sanki tüm eğitim çalışanları bu zamları alıyormuş gibi göstermesinin doğru olmadığını vurguladı.
Ücret adaletsizliğinin kamuda çalışma barışını bozan bir hal aldığını belirten Genel Başkanı Gürkan AVCI, Ücret adaletsizliğinin düzeltilmesini, Bağımsız Eğitimciler Sendikası'nın olmazsa olmazlarından birisi olarak nitelediğini belirtti.
Genel Başkan Gürkan AVCI konuya ilişkin açıklamasını şöyle sürdürdü, "Hükümetin ek ders ücretlerine yaptığı 1,4 YTL'lik zammın oranı ve kapsama alanı oldukça yetersizdir. Denge tazminat oranının artırılması ve ücret artışlarından bağımsız olarak değerlendirilmesi gerekir. Sendikamız, bir kısım kamu Çalışanlarından alıp diğer kamu çalışanlarına kaynak aktarılmasını doğru bulmamaktadır. Yoklukta birlik değil, varlıkta birlik istiyoruz. Bununla birlikte Hükümetin açlıkla boğuşan hizmetli, memur gibi eğitim çalışanlarına yönelik tutumunu eleştiriyoruz" dedi.
AVCI ayrıca, Hükümete; "Memur, işçi, öğretmen, emekli, dul, yetim ve yoksulların oylarıyla iş başına gelen Hükümet tercihini IMF'den, rantiyeden yana kullanmamalıdır. Eğitim çalışanları düşük ücret, yetersiz ve donanımsız fiziki şartlar ve antidemokratik uygulamalar ile adeta dışlanan, kendi kaderine terk edilen bir kesim olarak kendilerini görmektedir. Eğitim çalışanları gittikçe büyüyen bir çıkmazın içinde mesleğine küsmüş durumdadır. Bu yüzden Hükümet en düşük öğretmen maaşını 1,000 YTL'ye, ek ders ücretini 10 YTL'ye çıkarmalı, izleyeceği sosyal ve ekonomik politikalarla öğretmenlerin saygınlık ve itibarını yükseltilmelidir", uyarısında bulundu.