BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,90
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitim her engeli aştı

Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası'nın 1. yıldönümü, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle kutlandı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleşen Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası'nın 1. yıldönümü, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle kutlandı. Proje çerçevesinde eğitim alan engelli öğrencilerin yanı sıra, çok sayıda ünlü sanatçının da katıldığı törende duygulu anlar yaşandı.

Kampanyanın 1. yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde bir tören düzenlendi. Törene, Ajda Pekkan, Metin Şentürk, Gülşen, Burak Kut, Arzu Balkan'ın da aralarında yer aldığı çok sayıda sanatçı ve davetli katıldı. Törende, kampanya çerçevesinde eğitim alan engelli öğrenciler, aileleri ile sahneye çıkarak kendilerini tanıttı. Bursa'dan gelen Osman Tabaklı isimli öğrenci, sahneye Bursaspor forması ile çıktı. Salondan büyük alkış alan Tabaklı, "Olursa, şampiyonluk kutlamalarına herkesi beklerim." diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Talip Ay isimli öğrenci ise 'Şu Kışlanın Kapısına' isimli türküyü söyledi. Törende başta Hayrünnisa Gül ve Ajda Pekkan olmak üzere salondakilerin duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Hayrünnisa Gül, yaptığı konuşmada Eğitim Her Engeli Aşar Projesi'ni büyük bir heyecan ve inanç ile başlattıklarını söyledi. Proje ile engelliler konusunda toplumda farkındalık oluşturmak ve okulları engellilerin eğitimine uygun hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Gül, ailelere "Çocuklarınızı evlerde saklamayın." çağrısında bulundu.

Gül, "Engelli çocukların eğitiminde asıl sorumluluk ailelere düşüyor. Engelli çocukları evine hapsederek onları koruyamazsınız. Aksine, gün gelip sizden ayrı kaldıklarında çaresiz bırakırsınız. Bırakın okusunlar, sosyal hayata katılsınlar. Çocukların önüne bir engel de siz çıkartmayın." diye konuştu.

Öte yandan törenden sonra gazetecilere açıklama yapan sanatçı Ajda Pekkan, birlikten güç doğacığını belirterek, "Burada birlikte olabilmekten ötürü çok mutluyum. Çok güzel bir gün." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Burak Kut ise proje ile büyük adımlar atıldığını kaydederek, "Ben de kişisel olarak destek oluyorum, onların zorluklarını anlamaya çalışıyorum. Hiç değilse, kapalı kapılardan çıkıp okula gitme imkânı buldular. Bu büyük bir adım." dedi.