BIST 9.109
DOLAR 34,26
EURO 37,61
ALTIN 2.915,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitim-Bir-Sen kınadı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Süleyman Demirel'e tepki gösterdi.

Abone ol

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sözlerine tepki göstererek, ''Sayın Demirel'den yıllarca sırtını dayayarak oy aldığı bu milletin çocuklarına sahip çıkmasını beklerdik'' dedi.

Gündoğdu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde sendikasının şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Demirel'in ''İlle başı bağlı okumak istiyorsan, Arabistan'da filan öyle yerler vardır. Oraya gidip okuyun'' şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Bazılarının asli görevlerini unutarak toplumda dikkat çekmek istediklerini ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Antidemokratik çıkışlar, kararlar, söylemler 12 Eylül'de, 28 Şubat sürecinde hep karşımıza çıkmıştır. Demirel'in bu çıkışında da gündemde yeniden yer almanın ya da dumanlı hava oluşturup bu hava içerisinde bir yer edinme gayreti sezinlemekteyiz. Veyahut da bu zamana kadar verdiği dindarlık görüntüsünü bırakıp, gerçek rolüyle karşımıza çıkmasından kaynaklanmaktadır.

Sayın Demirel'den yıllarca sırtını dayayarak oy aldığı bu milletin çocuklarına sahip çıkmasını beklerdik. Sayın Demirel, milletten alacağı hayır duayı da bu çıkışıyla tepmiştir. Kendilerini bu zaman kadar milletin dinini, dini duygularını sömürerek yetkisini kullandığı, bu ortamda milletin duygularına ters düştüğü için milletin duygularını ayaklar altına aldığı için Eğitim-Bir-Sen olarak
kınadığımızı belirtmek istiyorum.''