BIST 10.487
DOLAR 32,83
EURO 35,11
ALTIN 2.425,31
HABER /  GÜNCEL

Egemen Bağış'tan muhbir haberine yanıt

ABGS bünyesinde haccer muhbir başlıklı habere açıklama geldi. Egemen Bağış'ın bakanlığından önce bu ihbarın gerçekleştiği belirtildi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Hürriyet Gazetesi'nden Şükrü Küçükşahin imzasıyla manşetten verilen “AB Kalesinde Hacker Muhbir” başlıklı haberle ilgili olarak; Devlet bakanı Egemen Bağış'tan açıklama geldi. Bakanlık adını yapılan açıklamada, iddiaların Bağış'ın bakan olmadan önceki dönemi kapsadığı ve 'sanki Ergenekoncu personel varmış gibi algılama yaratılmasının' doğru olmadığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

BİZE YAZI GELMEDİ
1. Kurumumuza ulaşan imzasız bir e-posta mesajında, yıllar önce (Temmuz 2006-Mart 2008 döneminde) kurum içinde gönderildiği iddia edilen bazı e-posta yazışmaları ve bunlara dayanan suçlamalar yer almıştır. Bazı devlet kurumlarından da bu konuda e-posta mesajları aldıklarına dair yazılar gelmişse de, habere konu olduğu gibi Başbakanlığımızdan herhangi bir resmi yazı Kurumumuza ulaşmamıştır.

MAİL BİZDEN ÇIKMADI
2. Kurumumuza ulaşan bu iddialarla ilgili olarak Kurum bünyesinde bir Komisyon oluşturularak, e-postalarda ismi geçen personelin savunmaları alınmış ve ayrıca bir teknik inceleme de yapılmıştır. Ayrıca, o dönemde kurumumuzda görev yapan, ancak bugün ait oldukları kurumda başka görevlere atanmış iki personele ilişkin iddialar da kurumlarına iletilmiştir.

PERSONELİMİZİN İLGİSİ YOK
3. Soruşturma sürecinde yapılan teknik incelemede bahsi geçen e-posta mesajlarının kurum içinden gönderildiğine dair teknik bir bulguya rastlanmamıştır. Savunmaları alınan ilgili personelimiz bu e-posta mesajlarıyla herhangi bir ilgileri olmadığını yazılı olarak beyan etmişlerdir.
ERGENEKONCU YOK
4. Öte yandan, Kurumumuzda sadece liyakat esası temel alınarak yapılan atamalar öncesinde Kanunun öngördüğü tüm güvenlik soruşturmaları mutad olduğu üzere yapılmış ve yapılacaktır. Haberin güncellik kazanması için halen yargılama süreci devam eden bir çete oluşumu ile ilişkilendirilmiş olması izahtan varestedir.

BAĞIŞ'TAN ÖNCEKİ DÖNEM
5. Sözkonusu haberde bahsi geçen olaylar sanki yakın bir tarihte ve Devlet Bakanı Egemen Bağış döneminde gerçekleşmiş gibi yansıtılmaktadır. Oysa iddialara konu e-posta mesajlarının çok önceki bir döneme ait olduğu görülmektedir.

YIPRATMA AMAÇLI
Avrupa Birliği üyelik sürecinde çalışmaların hızlandırıldığı ve yoğunluk kazandığı bir dönemde, kendileri ile hiçbir bağlantısı olmayan bu ve benzeri haberlerin Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ı ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ni yıpratmaya yönelik olduğunu, üyelik sürecimize hiçbir yararı olmadığını, tam aksine ulusal menfaatlerimize zarar verdiğini üzülerek müşahede ediyoruz.

Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur. "