BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Efes'in Pilsen'i gitti yıldızı kaldı!

Türk basketbolunun öncü kulüplerinden Efes Pilsen'de isim ve logo krizi aşıldı. İşte kulübün yeni ismi ve logosu.

Abone ol

Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanı Özilhan, Efes Pilsen'in yeni isim önerilerinin 1 ay içinde değerlendirileceğini belirterek, "Yeni logolarda bir yıldız var ve farklı bir Anadolu Efes ve Efes yazısı var" dedi.

Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Dünya Ekonomik Forumu'nun yapıldığı Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı. Özilhan, Efes Pilsen'in isim değişikliğiyle ilgili süreçte gelinen son noktayı değerlendirdi. Özilhan, "Geçen hafta TAPDK'ya iki isim müracaatı yaptık. Anadolu Efes ve Efes isimleriyle mücadele ettik. Biz basketbol kulübünün devam etmesini istiyoruz. Şimdi oradan haber bekliyoruz. Kurul toplanıp tartıştıktan sonra bize bildirecek. 1 ay civarında bir zaman alacağını söylediler. TAPDK da kulubün devam etmesini istiyor. Bira markasının çağrışımını koparırsak onlar da uygulamada doğru atım atmış olurlar. Anadolu Efes olursa şirketin adıdır, o da olur, Efes de olur. Logoyu da değiştirdik. İki logo önerimiz oldu. Bir yıldızı var, daha farklı bir Anadolu Efes ve Efes yazılımı var" diye konuştu.

"Tütün ve alkollü içkilerin satış ve sunumuna ilişkin esas ve usüller hakkındaki yönetmelik" sonrası alkollü içki markalarından ismini alan spor kulüplerine isimlerini değiştirmeleri için 1 yıl süre verilmişti.