BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edirne'de minibüsçüler kontak kapattı

Edirne'de kent içi ulaşımı sağlayan sistemde yapılan değişiklik ulaşım hatlarında aksaklıklara neden oldu.

Abone ol

Edirne'de kent içi ulaşımını sağlayan iki taşımacılık kooperatifinden ''Tek Araçla Ulaşım Sistemi'' araçlarının güzergahları mahkeme kararıyla iptal edilince, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşandı.

Protesto eylemi yaparak karardan vazgeçilmesini isteyen şoförler, aynı zamanda, iptal edilen güzergahlarındaki durakta camlarına astıkları duyurularla, belediyeyi halka şikayet ediyor.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında, 1 ay içerisinde sorunun çözüleceğini belirterek, şunları söyledi:

''Tek araç sistemi ya Serhat Birlikle birleşip bir havuz oluşturacaklar yada eski güzergahlarında yolcu taşıyacaklar. Yoksa özel bir şirkete vermek için Tekirdağ'da örneği olduğu gibi ihale yapacağım. Halkımızın mağdur olmaması için belediye imkanlarını kullanarak, ücretsiz taşıma yapacağız, gerekirse takviye otobüste bulurum. Ama ''Tek Araç''cıların yaptığı hukuka karşı çıkmaktır. Onlara tebliğimizi eski güzergahlarına dönmeleri noktasında yapmıştık. Ufak bir eylem yaptılar ama insanları kandırmasınlar, 4-5 yıl ağabeylik yaptık. Bu mahkeme kararıdır.''

Minibüsçüler eylemde

Güzergahları iptal edilen yaklaşık 50 minibüs şoförü ve araç sahibi ise Edirne Belediyesi önüne gelerek, kendilerine haksızlık yapıldığını durumun düzeltilmesini beklediklerini belirterek, slogan attı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin önlem aldığı kısa protestoda, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Döleneken, şoförlerle konuşarak, dağılmalarını sağladı.

Öğrenciler tepkili

Kente uzaklığı 7 kilometre uzaklıktaki Trakya Üniversitesi Sarayiçi Kampüsü'nde okuyan öğrenciler de okullarına sadece güzergahları iptal edilen minibüslerle gidebildikleri için mağdur olduklarını belirterek, belediyeye protesto edeceklerini söyledi.

Bazı öğrenciler, kıt kanaat okuduklarını her gün taksi tutacak paralarının bulunmadığını ifade ederek, sorunun bir an evvel çözülmesini beklediklerini kaydettiler.