BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

EDİRNE VALİSİ DURUER’DEN BAYRAK AÇIKLAMASI

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne’nin Keşan ilçesinde yaptığı ziyaret sırasında, muhtarların bayrak ve İstiklal Marşı protestosunun yanlış ...

Abone ol

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne’nin Keşan ilçesinde yaptığı ziyaret sırasında, muhtarların bayrak ve İstiklal Marşı protestosunun yanlış bir anlaşılma olduğunu belirterek, “Hangi toplantılarda saygı duruşunda bulunulacağı ve İstiklal Marşı okunacağı, bayrağın nerede olacağı, Atatürk resminin nerede olacağı yönetmelikte bellidir” dedi.
Edirne’de yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı’nda İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar, yeteri kadar bilgilendirilmedikleri, Türk bayrağı ve Atatürk posterinin asılmadığı, İstiklal Marşı’nın okunmadığı gerekçesiyle salonu terk etmiş, Türk bayrağı açarak durumu protesto etmişti.
Keşan ilçesine ziyaret için gelen Vali Hasan Duruer, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının, Edirne’de yaşanan protestoyla ilgili sorularını yanıtlayan Duruer, muhtarlar ve İl Genel Meclisi üyelerinin bazı konuları yanlış anladığını belirterek, “Hangi toplantılarda saygı duruşunda bulunulacağı ve İstiklal Marşı okunacağı bellidir. Genellikle resmi toplantılarda olur, bayramlarda olur, törenlerde olur. Her bir yerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı olmaz. Bunun usulü, yönetmeliği ve kanunu vardır. Kanunlar çerçevesinde arkadaşlarımız burada hareket etmiş. Muhtar arkadaşlarımız da bu konuyu yanlış anlamışlar ve tepki göstermişler” dedi.
Salonda Türk bayrağı ve Atatürk posterinin olmamasıyla ilgili tepki hakkında da konuşan Duruer, “Bayrağın nerede olacağı, Atatürk resminin nerede olacağı yönetmelikte bellidir. Bunların hepsi belirtilmiştir. Hangi zamanda bayrak çekileceği bellidir. Her yerde olması gerekmez. Masanın üzerine bayrak seremezsiniz. Bu işin usulü vardır” ifadelerini kullandı.
Vali Duruer, yaptığı kısa görüşmenin ardından Keşan’dan ayrıldı.
(İHA)