Dergide bugün yayımlanan bir yazıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Economist'e yönelik suçlamalarının, kendisine oy getirebileceği ancak Batı'da saygınlık kazandırmayacağı belirtildi.
Abone olBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftalık Economist dergisine yönelik suçlamalarına derginin bugün yayımlanan son sayısında yanıt geldi.
Dergi, Erdoğan'ın Economist'i eleştirmesinin onun Batı'daki saygınlığını hemen hemen hiç arttırmayacağını yazdı.
Economist'in bugün yayımlanan sayısında "Son turda" başlıklı bir yazı ile Türkiye'nin derginin ifadesi ile "sert" seçimi değerlendiriliyor.
Dergi, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kutuplaştırıcı bir kampanya sonrası yeniden iktidara koştuğunu belirtiyor.
Economist'teki yazıda Erdoğan'ın kadın bakanlığını kaldıracağını ve yerine "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" kuracağını söylemesi hatırlatılıyor.
Bunun, onun hükümetinin zinayı suç kapsamına alma çabalarını hatırlayan çevrelerde alarm zilleri çalmasına neden olduğu belirtiliyor.
Yazıda yine de AKP hükümetinin kadınlara bugüne kadar görülmemiş oranda hak verdiği, evlilik içi tecavüzü suç kapsamına alıp, "namus cinayeti" işleyenlere verilen cezaları artırdığı hatırlatılıyor.
Erdoğan'ın giderek daha otoriter bir eğilim gösterdiği ise Economist'in kaygı yarattığını belirttiği konulardan.
Türkiye'nin hemen hemen en fazla gazeteciyi hapse atan ülke olduğunun vurgulandığı yazı, Başbakanın dergi ile ilgili sözlerine yanıt ile noktalanmış:
"Bu yayın organı geçen hafta boyunca, 4 Haziran tarihli sayısında Türklerin CHP'ye oy vermelerini önerme cüretinde bulunduğu için hedef oldu. Önerinin nedeni, AKP'nin anayasayı tek başına hazırlaması için mecliste gerekli üçte iki çoğunluktan yoksun bırakılmasıydı. Sayın Erdoğan ardı ardında mitinglerde The Economist'i "küresel bir çeteyle" uyum içinde hareket etmekle ve İsrail'den talimat almakla suçladı. Bu kendisine ülkesinde oy kazandırabilir. Ancak onun Batı'daki saygınlığını hemen hemen hiç artırmayacaktır.".