BIST 9.390
DOLAR 34,46
EURO 36,34
ALTIN 2.865,00
HABER /  GÜNCEL

Ecevitin zihnini mi kontrol ettiler?

Ergenekon zanlısı Ümit Sayın, Türkiye'deki en iyi zihin uzmanı olarak biliniyor. İşte ona savcı sordu; "zihini kontrol edebilir misiniz?"

Abone ol

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün, Başkent Üniversitesi sahibi ve Rektörü Bülent Haberal’ın eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’e zihin kontrolü yaptığı iddialarını soruşturuyor. Zekeriya Öz, bu iddiaları araştırmak için yine Ergenekon tutuklusu Ümit Sayın’ı sorguladı.

Ergenekon tutuklusu Ümit Sayın’ın zihin kontrolünün mümkün olup olmadığı yolundaki soruya Ümit Sayın'ın "Şu anda böyle bir şey mümkün olsaydı sizce ben Silivri Cezaevi'nde yatıyor olur muydum?" şeklinde yanıt verdiği de öğrenildi.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Ümit Sayın geçtiğimiz günlerde Zekeriya Öz tarafından yapılan sorgusunda “zihin kontrolü” konusunda sorgulandığı, sorguya da avukatının alınmadığı belirtildi.
 
Türkiye'nin sayılı farmakologları arasında yer alan ve Zihin Kontrolü üzerinde yaptığı çalışmalarla Türkiye'deki tek isim olduğu akademik çevreler tarafından kabul gören Ümit Sayın'a yapılan sorgunun konusunun Mehmet Haberal ve bir süre Başkent Üniversitesi Hastanesinde tedavi edilen dönemin Başbakanlarından Bülent Ecevit ile ilgili olduğu öğrenildi.
 
SAYIN’A KRİTİK SORU “ECEVİT’E ZİHİN KONTROLÜ YAPILDI MI?”

Bir yılı aşkın süredir Ergenekon davasında örgüt yöneticisi olduğu iddasıyla tutuklu olarak yargılanan Doç. Dr. Ümit Sayın’a Zekeriya Öz tarafından yapılan 3. sorgusunda, Ergenekon'un son dalgasında tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal tarafından Bülent Ecevit'e zihin kontrolü yoluyla operasyon yapılıp yapılmadığı yolunda sorular sorulduğu ileri sürüldü.

Zihin Kontrolü üzerinde Türkiye’de en yetkin kişi olduğu akademik çevrelerce de kabul edilen Ümit Sayın'ın, zihin kontrolünün mümkün olup olmadığı sorusuna yanıtının "Eğer zihin kontrolü şu anda mümkün olsaydı sizce ben Silivri cezaevinde yatıyor olur muydum. Mahkeme heyetini etkilemez miydim?" olduğu iddia edildi.
 
OPERASYON ÜNİVERSİTE
HASTANESİNDE Mİ YAPILDI?

Araştırılan iddialar Bülent Ecevit'in  4 Mayıs 2002’de rahatsızlanarak Başkent Üniversitesi hastanesine kaldırıldığı dönemi kapsıyor. Buranın sahibi olan Prof Dr Mehmet Haberal da bilindiği gibi Ergenekon'dan gözaltına alınmıştı. Hastanede 11 gün kalan Ecevit'e "iş göremez" raporu verilmesi planlanmıştı. Ecevit, hastanenin uyguladığı tedaviyi kestektin sonra ayağa kalkmıştı. 

SAYIN'DAN ÇAĞDAŞ BÜYÜ:
BİLİMLE YÖNLENDİRME


Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Ümit Sayın’ın 9 Ocak 1993 yılında Büyük Loca’ya yaptığı “Büyü, Bilim ve Masonluk” başlıklı konuşmada “büyünün yerini alan bilim aracılığıyla zihinlerin kontrol edilebileceği” ve “beyinlerin nöro-kimyasal maddelerle yönlendirilebileceği” işleniyordu.

Sayın konuşmasının sonunda, “Aslında gerçek büyü bilimdir ve bilimin belirlediği gerçeklerle çelişen gerçek, gerçek değildir. Bizler bilimin sunduğu imkânları kullanarak büyü felsefesinin ulaşamadığı amaçları da gerçekleştirebiliriz. Büyücülük araç ve yöntemlerinin çağdaş versiyonlarını üretebilir; geliştireceğimiz formülleri ve yöntemleri kullanarak bireyleri ve toplumu yönlendirebiliriz” diyordu.
 
ÜMİT SAYIN’IN CV’SİNDEN İLGİNÇ NOTLAR
1992-1994: DETAM’da (Deneysel Tıp Araştırma Merkezi) farmakolog olarak farmakoloji ve nörobilim üzerine çalıştı. Davranış farmakolojisi, psikiyatrik modeller, deneysel epilepsi, morfin fizyolojik bağımlılığı, psiko-nöro farmakoloji üzerine çalışmak üzere İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından görevlendirildi. 1992-1994: DETAM’da (İstanbul Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Merkezi) deneysel epilepsi, hayvanlarda davranış modelleri, Psiko-nöro farmakoloji, morfin bağımlılığı konularında çalıştı.
 
TÜM EĞİTİM DÖNEMİNDE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI SPESİFİK KONULAR
* Psikoaktif, narkotik ve psikedelik, halüsinojen maddelerin hayvanlar üzerine etkisi, klinik etkileri. Bilinç yapısının değiştiren psikoaktif maddelerin psikofarmakolojisi.
* LSD-25, Metamfetamin, MDMA (Ekstazi), Psilosibin, Meskalin, İbogain, Skopolamin, Salvia Divinorum, gibi halüsinojen ve nörokimyasal zihin kontrolünde kullanılan maddelerin psikolojik, fizyolojik ve elektrofizyolojik etkilerinin incelenmesi.
* Zihin kontrolünün nörokimyasal yöntemleri.

(Haber: İhsan DEMİR / Gazeteport)