BIST 9.002
DOLAR 34,23
EURO 37,14
ALTIN 2.981,63
HABER /  GÜNCEL

Ecevitin arazisi dudak uçuklattı

Boyuna 50'nin üzerinde mirasçı çıkmamış. Ecevit'in dedesinin Medine'deki arazisinin değeri Manhattan'ı bile solladı.

Abone ol

Bülent Ecevit'in dedesinden kalan Medine'deki arazinin değeri 1.3 milyar dolar. Şu ana kadar 50'nin üzerinde miraçcı çıktı.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in kuzenleri Ayşe Nimet Seydem ve Mustafa Sermet Aşar, Şişli Adliyesi'nde veraset davası açtılar.

Ecevit'in Türkiye'deki mal varlığından hak talep etme amacında olmadıklarını, veraset davasının, Suudi Arabistan'da dedelerinden kalma araziyle ilgili davanın kesintiye uğramaması için açıldığını bildirdiler.

Seydem, anneannesi Zehra Öztan, Bülent Ecevit'in anneannesi Adviye Sargut ve Ferhande Oktay'ın kardeş olduğunu, üç kız kardeşin Hacı Emin Paşa'nın kızı Hasene Hanım'ın çocukları olduğunu söyledi. Ayşe Nimet Seydem, Osmanlı Hanedanı ile kan bağları bulunmadığını, sadece Ferhande Oktay'ın eşi İsmail Hakkı Oktay'ın, ilk evliliğini Osmanlı Padişahı Vahdettin'in kızı Ulviye Sultan'la yaptığını anlattı.

''DÜNYANIN EN DEĞERLİ YERİ''
Hacı Emin Paşa'nın terekesinin olduğu toprakların Medine'de bulunduğunu hatırlatan Olgun Polatsoy, ''Medine de yer çok değerli. Manhattan'dan daha değerli. Şu anda dünyanın en değerli yeri. Mekke keza öyle'' diye konuştu. Polatsoy, ''Hacı Emin Paşa'dan kalma ve istimlak edilen yerin maddi değeri yaklaşık 300 milyon dolar, işgal edilen ya da boş olan yerlerin değeri de 1 milyar dolar civarında'' diye konuştu. Olgun Polatsoy, Bülent Ecevit'in bu yerden yüzde 4-5, Ayşe Nimet Seydem ve Mustafa Servet Aşar'ın da yüzde 2-2,5'ar gibi oranlarla en büyük mirasçılar olduğunu sözlerine ekledi.