BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Ecevite sitem ve hüzün

Ecevit'in GATA'daki tedavisi sürerken, açılan deftere düşülen bir not herkesi duygulandırdı.

Abone ol

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in GATA'daki tedavisi sürerken, ülkenin değişik yerlerinden gelen DSP'lilerin hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

Hastane dışında bekleyenler, kurulan tentelerle güneşten korunmaya çalışırken, zaman zaman parti yetkililerinden Ecevit'in durumu hakkında bilgi alıyor.

Bu arada ziyaretçiler, Ecevit için açılan defterlere de duygu ve düşüncelerini aktarıyorlar. Ecevit'in hastaneye yattığı günden bugüne kadar 10 defterin ziyaretçilerin yazılarıyla dolduğu öğrenildi. Hüsnüfer Gürkan isimli bir vatandaş, deftere ''Karaoğlan, gençliğimin kahramanı, orta yaşımın hayal kırıklığı, ya şu an duyduğum inanılmaz acı... Daha fazla acı çekmene gönlüm dayanmıyor'' diye yazdı.

Bartın il örgütü adına İl Başkanı Ufuk Kasap da duygularını, ''Karaoğlan, Bartın seni hiç yalnız bırakmadı, hep yanında oldu, olacak. Seni hep sevdik, seveceğiz. Emanetin emin ellerde'' diye aktardı.

Öte yandan, halk ozanı İsmail Nar da ''Karaoğlana şifalar'' isimli bir şiirini deftere ekledi. Sekiz kıtadan oluşan şiirin, ilk mısraları şöyle:
''Temiz bir mazin var, temiz bir yüzün
Kaybetmek istemem seni Karaoğlan,
Duydum hastalanmış, aldı bir hüzün
Kaybetmek istemem seni Karaoğlan''

Bu arada ASKİ'den işten çıkarılan bir grup işçi de ellerinde pankartlarla hastane önüne geldiler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve hükümeti sloganlarla protesto eden işçiler, daha sonra Ecevit için açılan deftere duygularını yazdılar.