BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Ecevite sitem ve hüzün

Ecevit için umutlar tükeniyor. GATA son olarak Ecevit'in sağlık durumu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Abone ol

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili günün tüm gelişmelerini buradan takip edebilirsiniz...

14.54 Ecevit'in GATA'daki tedavisi sürerken, açılan deftere düşülen bir not herkesi duygulandırdı.

Ayrıntılar için tıklayınız.

10.50 GATA yeni bir açıklama yaparak Bülent Ecevit'in halen olduğunu duyurdu.  GATA'nın açıklaması için tıklayınız

10.00 Ecevit'in beyin kanaması camiide mi başladı?

Ayrıntılar için tıklayınız....


Günün Manşeti

Ecevit için umutlar tükeniyor 
İnsanlık yasasını anlattığı şiirinde "Madde bir, dünyaya gelmeli. Madde iki, sevmeli sevilmeli dünyayı cennetin kendisi bilmeli. Madde üç, yaşama sevgisinin kökleri gönlünde insanoğlu günün birinde ölmeli" diyen eski başbakan Bülent Ecevit, ölüm ile yaşam arasında kritik noktada bulunuyor.

Olumlu veriler yok
GATA'daki beyin ameliyatı sonrasında 67 saat 15 dakikalık uyutulma sürecinin ardından kademeli olarak uyandırılmasıyla birlikte beyin fonksiyonlarında olumlu değişiklik saptanmayan Ecevit'in, "koma" durumunda olduğu bildirildi. GATA'dan dün yapılan açıklamada, Ecevit'in beyin ölümü riskine açık olan sağlık tablosunda yeni beyin tomografisi ve beyin fonksiyonlarına ilişkin diğer tetkiklerde olumlu veriler sağlanamadığı ifade edildi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Sayın Ecevit'e tüm olanaklarını seferber eden GATA yönetimine ve doktorlarına şükranlarımızı sunuyoruz" sözleriyle yaşam destek ünitesine bağlı olan eski başbakan için eksiksiz bir tıbbi müdahale yapıldığını vurguladı.

Bu arada bir zamanlar Bülent Ecevit'in en yakınındaki isimlerden olan eski başbakan yardımcısı Hüsamettin Özkan, dün akşam GATA'ya gitti. "Vefa İstanbul'da bir semt adıymış" diyerek DSP ile yollarını ayıran Özkan, Zeki Sezer'le görüştü. Hüsamettin Özkan'ın, yaklaşık 15 dakika kaldığı GATA'da Rahşan Ecevit'in bulunduğu kata çıkmadığı öğrenildi.

Rahşan Hanım'a sakinleştirici iğne
CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, dün saat 15.30'da GATA'dan çıkarken yaptığı açıklamada, Ecevit'in sağlık durumunda bir değişiklik olmadığını bildirdi. Sevigen, Rahşan Ecevit'e sakinleştirici iğne yapıldığını ve yaklaşık 3 - 4 saat dinlendirildiğini söyledi. Bu arada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaptığı açıklamadaki, "Rahşan Ecevit dışında ziyaretçiler Bülent Ecevit'le görüşebiliyor" ifadesi yalanlandı.