Fethiye Yat Yanaşma Yeri’nin Maliye Bakanlığı tarafından usulsüz olarak 49 yıllığına, Ecetaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne kiralanması, ilçeyi ayağa kaldırdı..
Abone ol
İNTERNETHABER ÖZEL- Fethiye Yat Yanaşma Yeri’nin Maliye Bakanlığı tarafından usulsüz olarak 49 yıllığına, Ecetaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne kiralanması, turizm potansiyeli yüksek ilçede büyük tepkilere neden oldu. Fethiye Belediyesi ile 10 yıllığına protokol imzalayan Ecetaş A.Ş, protokole sadık kalmayarak Maliye Bakanlığı aracılığı ile Yat Yanaşma Yeri’nin 10 yıllığına kiralayarak, Fethiye Belediyesi’nin bütçesine büyük bir darbe indirdi. Konuyla ilgili olarak Fethiye Belediyesi Muğla İdare Mahkemesi ile Danıştay’a yürütmenin durdurulmasıyla ilgili dava açtı. Maliye Bakanlığı tarafından protokolün tek taraflı fesh edilmesi ve pazarlık usulü ile Fethiye Yat Yat Yanaşma Yeri’nin Ecetaş A.Ş’ne kiralanması kıyı kanunlarının hiçe sayıldığının da gözler önüne seriyor.
Bakanlıktan Kıyı Kanununa Muhalefet Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 43 ve 3621 sayılı kıyı kanununun 5. maddesine göre; Kıyıların Devletin tasarrufu altında bulunduğu, ayrıca öncelikli olarak kamu yararının gözetildiği belirtiliyor. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan garip yöntem, TC Anayasasının hiçe sayıldığını gösteriyor !
Belediye 350 Milyar liradan Oldu Yat Yanaşma Yeri’nin Maliye Bakanlığı tarafından Ecetaş A.Ş ile yaptığı 10 yıllık protokolün sona erdirilmesinin ardından Fethiye Belediyesi yıllık kira bedeli olan 350 milyar liradan oldu. Yap İşlet Kira Öde Devret modeli ile kiralama sistemi sayesinde belediye yılda elde ettiği 350 milyar lirayı belediye çalışmalarında önemli bir bütçe olarak kullanıyordu. Haber: Murat Sökdü Kaynak: Yenihaber Gazetesi