BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,21
ALTIN 2.465,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ece Temelkuran, tiyatro sahnesinde

"Seven-Yedi" oyununun dünya prömiyerini ABD'nin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton yapmış, Hollywood ünlüleri de sahnelemişti.

Abone ol

Uluslararası platformda beğeni kazanan okuma tiyatrosu ''Seven-Yedi'', Türkiye'deki ilk temsilini 23 Eylülde gerçekleştirecek.

Yapılan açıklamaya göre, dünyanın yedi ayrı ülkesinden, yedi kadın aktivistle yapılan röportajlara dayanan ''Seven'' adlı oyunun yazıldığı 2007 yılından beri tüm dünyada sahnelendiği belirtildi. Amerika sunumunun Hillary Clinton tarafından yapıldığı ve ünlü oyuncu Meryl Streep'in, Kuzey İrlandalı kadın aktivist ''Inez McCormak'' rolünü üstlendiği oyunun, 2009 yılından bu yana ''İsveç Ulusal Turne Tiyatrosu Riksteatern'' tarafından da yaklaşık 40 ayrı sahnede okunduğu ifade edildi.

Temelkuran sahnede

Gazeteci yazar Ece Temelkuran'ın Nijeryalı demokrasi savunucusu Hafsat Abiola'yı canlandıracağı oyunda avukat Fethiye Çetin, geçen yıl Meryl Streep tarafından da seslendirilen ''Inez McCormack'' rolünü üstlenecek.

Lale Mansur, Füsun Demirel, Zeynep Eronat, Belçim Bilgin Erdoğan ve Şevval Sam'ın diğer rollerini üstlendiği oyunun, 20 Eylülde yapılacak genel provası basına açık olarak düzenlenecek.

İsveç parlementosunda

Aralarında Bakanların, oyuncuların, kültürel şahsiyetlerin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi tarafından okunan oyun, İsveç Parlementosunda erkek milletvekillerince de okunarak konuyu kamuoyu gündemine taşımıştı. İsveç basınında ''Tiyatronun Dünyayı Değiştirebilen Gücü'' başlığıyla yer alan ''Seven'', ''Riksteatern'' için yerel girişimlerle küresel konular arasında köprü kurabilmenin en iyi aracı olduğu ifade edilmişti.

İnsan hakları konusunda hassasiyet yaratmaya ve aynı cesaretteki daha çok kadın öykülerini paylaşmaya çağıran oyunun Türkiye prömiyeri İsveç Enstitüsü, İsveç Başkonsolosluğu, İstanbul ve Riksteatern (İsveç Ulusal Turne Tiyatrosu) iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Diğer yandan, oyun 23 Eylül Perşembe günü, saat 20.00'da, Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sunulacak.