BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SAĞLIK

Ebeveynler bu konuda endişelenmiyor!

Teknolojinin hayatımıza daha fazla girmesiyle birlikte endişeler de artmaya başladı.

Abone ol

Uzmanlar ebeveynlerin, çocuklarının ekrana yaklaşmasından endişe duymadıklarını belirtti.

Anne ve babalar şimdi de çocuklarının ekranlara yaklaştıklarında ya da dokunduklarında zarar görüp görmeyeceğinden endişe ediyor. İçinde televizyon, bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerin de bulunduğu medya ekranları bize sonsuz bilgi kaynakları sunuyor. İnsanlara hem yardımcı oluyor hem de zarar verebiliyor.

Örneğin küçük çocuklar hiç olmadığı kadar ekran başına oturuyor, birçok siber zorbalığa maruz kalabiliyor. Çocuklar ekran başında çok fazla zaman harcamasına rağmen yeni yapılan bir araştrımada çoğu anne ve babanın bundan kaygı duymadığı açıklandı.

Northwestern Üniversitesi'nden Ellen Wartella öncülüğünde yapılan araştırmada uzmanlar 10 ebeveynden sekizinin çocukların çok fazla ekran başında oturmasının evde herhangi bir tartışmaya sebep olmadığını belirtti.

2326 katılımcı ebeveyin yüzde 55'i "şöyle böyle" veya "hiç" endişelenmediğini söyledi. Sadece yüzde 30'u biraz endişe duyduğunu belirtti. Ancak bazı ailelerin de bu durumdan endişe edildiği kaydedildi.

Bu çalışmada ekrana maruz kalan çocukların davranışlarında ne gibi değişiklik olduğu araştırılmadı. Ancak uzmanlar anne ve babaların çocukların ekran başında harcadıkları zamanı kontrol etmeleri gerektiğinin altını çizdi.