BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

E-posta ile gelen mutluluk

Yardımsever insanlara gönderilen e-posta sayesinde okulun müzik aletleri giderildi.

Abone ol

Hakkari'de bir lisenin müdür yardımcısı tarafından yardımsever insanlara gönderilen elektronik posta sayesinde okulun müzik aletleri ihtiyacı giderildi. A.A muhabirine açıklama yapan Cumhuriyet Lisesi Müdür Yardımcısı Tarhan Şimşek, okullarında müzik aleti bulunmadığı için 6 aydan bu yana yardımsever insanlara ve kurumlara elektronik posta göndererek bu ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını belirtti.

Gönderdiği elektronik postalar sonrasında okullarına birçok müzik aletinin geldiğini bildiren Şimşek, ''Okulumuza çok sayıda gitar, saz, bağlama, kaval, org, Hakkari'de hiçbir zaman bulamayacağımız kemençe, bateri gibi müzik aletleri ve hiçbir zaman alma imkanımızın olmadığı birçok malzeme geldi. Hakkari'de hiçbir yerde böyle malzemeler yok'' dedi. Müzik aletlerinin gelmesinin ardından ''Bremen Mızıkacıları'' müzik kulübünü kurduklarını kaydeden Şimşek, bu kulüp bünyesinde öğrencilere ücretsiz olarak bağlama, gitar, keman, kaval, org ve perküsyon gibi alanlarda kurslar verdiklerini anlattı. Kendisinin sadece böyle bir fırsatı oluşturmada aracı olduğunu kaydeden Şimşek, ''Kulübün şefliğini yapıyorum. Okulumuzda müzik öğretmeni yok, ancak bu ihtiyacı usta öğreticilerle gideriyoruz'' diye konuştu.

''HAKKARİLİ ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM''
Hakkari'de hemen her alanda olduğu gibi müzik alanında da terk edilmişliğin, bir sahipsizliğin olduğuna değinen Şimşek, ''Hakkari'de bu çocukların bu kursları görebilecek bir imkanı, bir yerleri yok. Amacım sadece bu duruma çözüm bulabilmekti. Bu çocuklar bu okuldan diploma aldıktan sonra belki üniversiteye yerleşmeyebilirler. Ama en azından açmış olduğumuz bu kurs sayesinde öğrenciler sertifikalarını alıp daha sonra kendilerine bir yer edinebilirler. Yeri geldiği zaman kendi maddi imkanlarımızı da kullanarak bu çocuklara sahip çıkıyoruz. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımız'' şeklinde konuştu.