BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

DYP'den Gürtuna’ya sürpriz teklif!

DYP'de 14 il başkanı, bir anket yaptırdı. Anket sonuçlarına göre, halk, Gürtuna'yı DYP'nin başında istiyor. Hadi Özışık, DYP'yi karıştıracak olayların perde arkasını yazd

Abone ol

Hadi Özışık'a göre DYP'de Ağar'dan rahatsız olanlar, alternatif isim arayışlarına başladı. Özışık, arayışta olanları ve teklif götürdükleri Gürtuna ile neler konuştuklarını yazdı:

Gürtuna’ya sürpriz teklif!

Mehmet Ağar, ‘DYP’yi iktidara taşımak’ için, ‘sağlam bir ekip’ oluşturma çabasında. Ağar, bu ekibi oluştururken, kimi teşkilatların canı fena halde yanıyor. Hal böyle olunca, ‘alternatif arayış’ kendiliğinden başlıyor.

‘Borçlu’ olduğu gerekçesiyle, iki ay önce görevden alınan Bursa eski İl Başkanı İlker Özarslan ve beraberindeki 14 il başkanı, bir anket yaptırdı geçen gün.

Anketin sorusu şu:

-DYP’nin başında kimi görmek istersiniz?

İşte çıkan sonuçlar:

Mehmet Ağar: Yüzde 18

Ali Müfit Gürtuna: Yüzde 68

İlhan Kesici: Yüzde 10

Rifat Hisarcıklıoğlu: Yüzde 10

Süheyl Batum: Yüzde 2

5 bin kişinin katıldığı anket, Bursa, Denizli, İzmir, Antalya, Çanakkale, Nevşehir ve Kocaeli’de yapıldı.

Tarih 28 Mayıs 2004 saat 13.15.

Yer, İstanbul The Marmara Oteli

Bursa eski İl Başkanı İlker Özarslan’ın liderliğindeki 15 il başkanı, (eski ve yeni) ellerindeki anketle birlikte İstanbul eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile buluştu:

-Efendim halk sizi DYP’nin başında görmek istiyor.

Gürtuna şaşkındı...

Hiç beklemiyordu böyle bir teklifi...

DYP Konya İl Başkanı olan hemşehrisi Musa Uyarslan’ın gözünün içine uzun süre baktıktan sonra sessizliğini bozdu:

-Teşkilatlar ne durumda?

-Her şey iyi, lider eksikliği var.

Bir başka il başkanı araya girdi:

-Sayın Gürtuna, İstanbul’da iyisiniz.. Türkiye’yi de toparlarsınız. DYP’ye katılın sizi lider seçelim.

Gürtuna, Konya İl Başkanı Musa Uyarslan, Kocaeli İl Başkanı Yusuf İncisu, Bursa eski İl Başkanı İlker Özarslan, Afyon İl Başkanı Gültekin Uysal (askerde) Yalova İl Başkanı Mesut Cesur, Isparta İl Başkanı Dursun İşler’e tek tek teşekkür ettikten sonra şu açıklamayı yaptı:

-İşsizlik, tarım ve sanayi üzerinde bir rapor hazırlıyorum. Bana biraz müsade edin, tekrar biraraya gelelim. Türkiye’nin yararına olan her şey için varım.

Gürtuna, çalışmalarını bitirmemiş olmalı ki, henüz evet ya da hayır demedi DYP İl Başkanları’na... 15 İl Başkanı ise, umutlu! Gürtuna’nın olumlu cevap vereceğini düşünüyorlar.

Yo yo hayır, bu yazıyı okur okumaz ‘hain’ damgası vurmayın hemen. Ağar da, Ağar’ın en yakınındaki isimler de her şeyi biliyor. Gürtuna’yı DYP’nin başında görmek isteyenlerin bir bölümü görevden alındı bile. Kimi il başkanının da önümüzdeki günlerde ipi çekilecek.

Ağar’ın GİK’inde yeralan Ali Rıza Gönül, Yücel Akbaba, Mehmet Gözlükaya ve Hasan Subaşı ise, Gürtuna’ya teklif yapan eski ve yeni il başkanları ile direkt irtibatlı halde gelişmeleri izliyor.

Peki Celal Adan bu işin neresinde?

Cindoruk ile Gürtuna buluştu mu?

Demirel ne diyor?

Bugünlük bu kadar, Pazartesi buluşuyoruz...

Yazı: Hadi Özışık

KaynaK: