BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,63
ALTIN 2.918,63
HABER /  POLİTİKA

DYP Sezeri vekil yapar mı?

Nisan ayında görev süresi bitecek olan Cumhurbaşkanı Sezer'e hangi partiden teklif gidecek? İşte DYP'nin niyeti;

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Nisan ayında görev süresi doluyor. Başkentte yeni cumhurbaşkanı tartışmaları sürerken, Sezer'in köşkten indikten sonra ne yapacağı da büyük merak konusu.

CHP lideri Deniz Baykal'ın, Cumhurbaşkanını partisine davet etmesi, Sezer'in siyasete gireceği yönündeki kanıyı güçlendirdi.

Peki Sezer'e başka hangi partilerden teklif gider? Örneğin DYP'nin bu konuda niyeti var mı? Bu soru Kral TV Ana Haber bülteninde Rana Elik tarafından DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'a soruldu.

Adan, "Sezer'e parti olarak bir davet götürür müsünüz?" sorusuna net bir şekilde "hayır" yanıtını verdi. "DYP kulislerinde konuşulan nedir, bu görüş partinizi bağlar mı" sorusunu ise Adan, "Parti olarak Sezer'i DYP'de görmek istemeyiz" diyerek cevapladı.

Bu yanıt ile DYP'nin Sezer'i saflarında görmek istemediği kesinleşti. Sezer, AK Parti tarafından da istenmeyen adam ilan edilmişti. Bakalım CHP dışında Sezer'e teklif götürecek başka bir parti çıkacak mı? Bu sorunun yanıtı yakında netleşecek gibi görünüyor.//