BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

DYP fındık üreticilerini dinledi

DYP'nin önemli isimleri Karadeniz'e gelerek fındık üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Abone ol

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, ''Türkiye'ye büyük döviz girdisi sağlayan fındık, ülke ekonomisi açısından diğer ürünlere göre farklı değerlendirilmelidir'' dedi. Karadeniz Bölgesinde üreticilerin sorunlarını dinleme gezisi düzenleyen DYP Genel Başkan Yardımcıları Saffet Arıkan Bedük, Nevzat Ercan, Orhan Keçeli, Teşkilat Başkan Yardımcısı Fadıl Ünver ile eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık'tan oluşan heyet, Ordu'da üreticilerle bir araya geldi.

Nevzat Ercan, Ordu Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Hükümetin fındıkta yanlış bir politika izlediğini öne sürdü. Karadeniz Bölgesi için fındığın çok değerli olduğunu kaydeden Ercan, şöyle konuştu:

''Bölge açısından fındığı önemli değer olarak görüyorum. Bunun sosyal maliyetleri var, bunları göz ardı ederseniz faturası ağır olur. Hasada çok yakın günlerdeyiz. Süratle onun tedbirleri alınması lazım. 2005 yılı ürünüyle çiftçi mağdur edildi. Önümüzdeki günler açısından bu bizi endişelendiriyor.'' DYP'nin her zaman üreticinin yanında olduğunu ifade eden Ercan, ''Biz fındığın bölge insanı için ne ifade ettiğini iyi biliyoruz. Türkiye'ye büyük döviz girdisi sağlayan fındık, ülke ekonomisi açısından diğer ürünlere göre farklı değerlendirilmelidir'' dedi.

Ordu, Giresun ve Trabzon'daki fındık üreticilerinin sorunlarını yakından inceleyecek heyet, pazar günü Ordu'da gerçekleştirilecek fındık mitingine de katılacak.