BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Duruşmayı birbirine kattı

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan mahkemeyi birbirine kattı. Duruşmada olay çıkaran sanık şok ifadeler kullandı.

Abone ol

Danıştay davası sanığı Alparslan Arslan, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada olay çıkarttı. Arslan "Türbanı yargılayamazsınız. Türbana dokunanı keserim. İsrail'e gidin" diye bağırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca Yargıtay'ın bozma talebine uydu ve Danıştay davası ile Ergenekon birleştirildi.

Saçları ve sakalını uzatmış oldukça rahat bir tavır sergileyen Arslan, etrafındakilerle sohbet edip konuşuyordu. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Alparslan Aslan, Erhan Timuroğlu, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Tekin İrşi ile sanık avukatları ve müdahil avukatları katıldı. Salonda Aslan'ın anne ve babası da bulunuyordu.

SANIKLAR BİRBİRİNE GİRDİ
Duruşma salonunda sanıklar Osmay Yıldırım ile Erhan Timuroğlu da kavga etti. Timuroğlu, daha önceki duruşmada Danıştay saldırsının Ergenekon örgütüyle ilgili olduğunu söyleyen sanık Yıldırım'a "Yalan söylüyorsun" diye bağırdı.

Danıştay üyelerine saldırı davasında, mahkeme heyetinin baş başa değerlendirmede bulunmak üzere duruşma salonundan ayrılırken, sanık Alparslan Arslan jandarmaların arasından bir anda ayağa kalkarak bağırmaya başladı.

DOKUNANI KESERİM

Elini havaya kaldırdı ve "Türbanı yargılayamazsınız. Türbana dokunanı keserim" diye bağırdı. Arslan'ı annesi teskin etmeye çalıştı ama Arslan ona da bağırdı. Jandarma ekipleri Arslan'ı susturmakta zorlandı. Ancak götürüldüğü salonda da küfürler savuran Arslan, "Îsrail'e gidin" diye bağırdı.  Güçlükle zaptedilen Aslan daha sonra salondan çıkartıldı.

DANIŞTAY ERGENEKON'DA

Mahkeme heyeti, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davaya ilişkin bozma kararına uyulmasını kararlaştırdı. Karar uyarınca Danıştay saldırısı davası ile Ergenekon davası birleştirilecek.  Mahkeme, davanın Ergenekon soruşturmasının yapıldığı İstanbul'da görülmesini talep etti.