BIST 9.777
DOLAR 34,18
EURO 38,19
ALTIN 2.907,99
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dünyayı kurtaracak isimler

Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu filminin Kapadokya çekimleri başladı.

Abone ol

Başrollerini Cüneyt Arkın ve Mehmet Ali Erbil'in oynadığı Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu filminin Kapadokya çekimleri başladı. Filmin yönetmeni Kartal Tibet, Ekim'de gösterime girecek olan film için iddialı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da büyük ilgi gören, üniversitelerde bile tez konusu haline gelen Cüneyt Arkın'ın "Dünyayı Kurtaran Adam" adlı filminin devamı olan "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" adlı filmin Kapadokya çekimleri başladı. Hıncal Uluç, Deniz Seki, Pascal Nauma gibi sanat, spor ve müzik dünyasından çok sayıda ünlü ismin rol aldığı sinema filmi, Kapadokya Bölgesi'nde Ürgüp ve Gülşehir ilçeleri ile Mustafapaşa beldesinde kurulacak platolarda çekilecek. Bölgede bir hafta süreyle devam edecek olan çekimlerden, basın mensuplarının görüntü almalarına izin verilmiyor. Filmin Yönetmeni Kartal Tibet ise, filmde rol alan sanatçıların Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ile buluştuğu gecede film için önemli açıklamalarda bulundu.

'Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu'nun bugüne kadar yapılan en başarılı Türk uzay filmi olacağını kaydeden usta yönetmen, filmde izleyicilere Hollywood ayarında animasyonlar izlettireceklerini söyledi. Cüneyt Arkın'ın daha önce çektiği 'Dünayayı Kurtaran Adam' filminin devamı niteliğinde bir film yaptıklarını ve Arkın'ın 25 yıl önceki teknik imkanlarla çektiği filmin bazı kesimlerce haksız eleştirilere maruz bırakıldığını belirten Kartal Tibet, "Cüneyt Arkın'ın oynadığı, Dünyayı Kurtaran Adam isimli dünyaca tanınan filmin devamı niteliğinde. O bundan 25 sene önce teknik imkansızlıklarla çekilmiş bir film ama çok beğenildi. Bazı şeylerin becerilememesi yüzünden gülme konusu oldu. Fakat biz çok ciddiye aldık, o filme ve Cüneyt Arkın'a büyük saygımız var. Çok ciddi bir komedi yapıyoruz. Ciddiye aldığımız bir komedi. Ve teknik imkanları da sonuna kadar zorladık. Büyük laf olacak ama Türk halkı, Hollywood ayarında animasyonlar seyredecek" dedi.

Türk sinemaseverlerin bugüne kadar yapılan en iyi uzay filmini izleyeceklerini kaydeden yönetmen Kartal Tibet, "Uzay filmini Türkiye'de ilk defa Sadri Alışık yaptı, sonra Cüneyt Arkın yaptı, sonra Gora gibi çok başarılı bir uzay filmi yapıldı. Bence bu hepsinden daha başarılı olacak. 20 Ekim'de 400 sinemada birden gösterime girecek. Her yönetmen, filme rekor kırmak için başlar ve biz de öyle başladık. Ama önümüzde çok başarılı yapıtlar var. İstiyoruz ama olmasa da halkın beğeneceği film yaptığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Filmde Safiye Ana karakterini canlandıracak olan Ayşen Guruda ise, takdiri Türk halkına bıraktıklarını söyledi. Bir uzay filminde oynamanın kendisini heyecanlandırmadığını söyleyen Guruda, "Oldukça güzel ve eğlenceli bir film. Bunun yanında ben bir Uzay filminde oynadığım için farklı duygular tatmadım. Filmi Uzay'da çekseydik olabilirdi ama yerde çektiğimiz için bana doğal geliyor" dedi. Yapımcılığını Tiglon Redsofa Entertainment'ın üstlendiği dev bütçeli filmde Cüneyt Arkın, dünyayı kurtarmaya oğlunu canlandıracak olan Mehmet Ali Erbil'le birlikte gelecek.

Erbil'in Kartal Kaptan ve Zaldabar isimli iki farklı karakteri canlandıracağı filmin ilk bölümleri Maslak'ta kurulan 4 ayrı stüdyoda çekildi. Türk insanının algılama, düşünme ve davranış biçimlerinden yola çıkarak, uzayın fethedilerek Türkleştirilmesi hikayesini anlatacak olan filmin senaryosu Murat Boyacıoğlu tarafından yazılırken, yönetmenliğini ise Kartal Tibet yapıyor. Sanat yönetmenliğini Sırma Bradley'in, görüntü yönetmenliğini ise Tolga Kutlar'ın yaptığı film, "Bu film Cüneyt Arkın efsanesine ithaf edilmiştir" yazısıyla 20 Ekim'de 400 sinemada birden sinemaseverlerle buluşacak.